Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Raiul României de unde străinii n-ar mai vrea să plece
WhatsApp
Dacă veți face concediul acasă, în România, vă recomandăm un loc de poveste unde sunetul muzicii date la maximum și claxoanele nu ajung deloc.

Deși este aproape de cele mai aglomerate stațiuni montane - Bran, Râșnov sau Moieciu, la Măgura liniștea este desprinsă parcă din altă lume. Este satul dintre Bucegi și Piatra Craiului. Acolo timpul a stat în loc.

Când vine vorba să vorbești despre Măgura te gândești doar la expresii de felul "Raiul pe pământ", "peisaj de basm", "verde nesfârșit". Nu poți să povestești cum este acolo decât folosind clișee. 

(w670)

Dacă vreți să mâncați, trebuie să știți că acolo există doar un restaurant unde se poate servi masa, dar de fapt aparține de o pensiune. Ce vreau să spun este că nu este chiar un restaurant propriu-zis, nu veți găsi meniu, veți fi servit cu bucate erau deja pregătite, dar nu este o mare problemă.

Cât despre magazine cu sucuri, ape minerale și alte alimente de mânca așa, în excursii, vă spunem că sunt doar două, unul într-un fel de container mic unde găsești răcoritoare și diverse chipsuri și încă unul și mai mic. Cel mai bine este să vă cumpărați pâine, sucuri sau apă până să ajungeți la Măgura. Dar toate aceste mici inconveniente dispar când ajungi la Măgura și pur și simplu nu ai mai vrea să pleci. Acolo nu ai nevoie de Facebook și televizor. Pur și simplu te deconectezi și te bucuri de splendoarea pe care ți-o oferă satul, acel sat pe care astăzi ai impresia că îl găsești doar în povestirile scriitorilor.

Măgura este satul din România care a ajuns să se bată în Financial Times cu cele mai cunoscute orașe din lume. Așadar, merită să-l vizitați măcar o dată!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Turism Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel