Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PSD speculează scandalul dintre PNL și USR PLUS. Ciolacu: "Vrem alegeri anticipate!"
WhatsApp
PSD încearcă să speculeze la maximum scandalul din interiorul coaliției de guvernare și încearcă declanșarea alegerilor anticipate. Declarația a fost făcută, duminică, de președintele PSD Marcel Ciolacu. 

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va vota moțiunea depusă de USR PLUS și AUR dacă aceasta va ajunge la vot, în plen.

"Dacă moțiunea alianței USR AUR va ajunge la vot, în plen, atunci PSD o va vota. Dar nu să se întoarcă Barna în Guvern și Ghinea, să nenorocească PNRR-ul, ci vom merge până la capăt, alegeri anticipate. Prin urmare, alianța USR AUR trebuie să susțină acest demers. Dacă moțiunea alianței USR AUR nu ajunge la vot în plen suntem dispuși să vorbim cu USR și AUR, să convenim un text al moțiunii, să semneze moțiunea pentru a avea cele 234 de voturi și în 10 minute o depunem. Guvernul Cîțu trebuie să plece”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a spus că reprezentanții PSD vor participa la ședința Birourilor Permanente Reunite, convocată luni pentru a discuta calendarul moțiunii.

"PSD va vota moțiunea, dar nu să se întoarcă Barna în Guvern și Ghinea să nenorocească PNRR-ul. Vom merge până la capăt: alegeri anticipate", a mai spus Ciolacu.

"Este convocată reuniunea Birourilor Permanente pentru luni, la ora 12.00. Două convocări succesive nu au întrunit cvorumul necesar, sper ca luni să avem cvorum și să putem derula procedurile legale cu privire la calendarul moțiunii”, a anunțat duminică Ludovic Orban.

Moțiune de cenzură la adresa Guvernului Cîțu

 

Liderii USR PLUS Dan Barna și Dacian Cioloș au anunțat, vineri seară, la Parlament că au depus o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Cîțu.

”Am depus moțiunea de cenzură. Credem că în momentul în care PNL va propune un nou premier coaliția va putea să continue... Săptămâna viitoare ne vom depune demisiile. Florin Cîțu nu mai are sprijinul politic al lui USR PLUS... Parlamentul va decide... noi vom merge în opoziție dacă Guvernul nu o să cadă... Dacă moțiunea trece, noi ne vom așeza la discuții cu PNL și UDMR”, a spus Dan Barna.

Dacian Cioloș a adăugat că a încercat să-i convingă pe liberali să renunțe la susținerea pentru Florin Cîțu

”Pe mine m-a interesat să-i conving pe colegii din PNL că vrem să lucrăm în continuare dar că nu mai avem încredere în premierul Florin Cîțu. Noi nu intrăm în jocuri politice interne... La ei (la PNL n.r.) contează lucrurile care se produc la Guvern”, a declarat Dacian Cioloș.

Ședința coaliției de guvernare s-a desfășurat vineri seara și s-a încheiat fără ca părțile s-a ajungă la un compromis. Delegația USR PLUS a solicitat înlocuirea premierului Florin Cîțu și nominalizarea altui liberal în fruntea Guvernului pentru a rămâne în coaliție. Liberalii, susținuți de UDMR, au refuzat solicitarea și au anunțat că îl sprijină pe Florin Cîțu.

PSD, USR PLUS și AUR au împreună numărul necesar de parlamentari pentru a da jos Guvernul. Pentru ca moțiunea de cenzură să fie aprobată este nevoie de 234 de voturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel