Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Proteste în marile orașe din Bulgaria, după ce guvernul a adoptat certificatul pentru aproape toate activitățile
WhatsApp
În pofida numărului în creştere rapidă de noi infecţii cu coronavirus, bulgarii au protestat din nou împotriva unor reguli recent introduse împotriva COVID-19, relatează vineri dpa. 

Manifestanţi din Veliko Târnovo, în nordul Bulgariei, au afirmat că persoanele nevaccinate sunt discriminate, a indicat postul de radio naţional.

Potrivit sursei citate, poliţia i-a separat pe manifestanţi de oamenii care stăteau la coadă în faţa unui centru de vaccinare pentru a fi vaccinaţi.

Proteste similare împotriva regulilor, care sunt în vigoare de joi, au avut loc şi în alte oraşe în ultimele zile, inclusiv în capitala Sofia.

Oricine doreşte să meargă în restaurante, săli de sport, centre comerciale, cinematografe sau muzee va trebui să prezinte un certificat pentru a dovedi vaccinarea, că a trecut prin COVID -19 sau că a fost testat negativ în ultimele 48 de ore.

Partidul naţionalist Renaşterea a cerut vineri oamenilor vineri să acţioneze în justiţie regulile, potrivit agenţiei de presă bulgare Focus.

Spitalele avertizează de zile întregi că sunt la limita de capacitate pe fondul luptei împotriva celui de-al treilea val de COVID-19.

Cu aproximativ 20% din cei 6,9 milioane de locuitori ai săi vaccinaţi complet, Bulgaria se află pe ultimul loc în clasamentul de vaccinare al Uniunii Europene.

Aproximativ 4.816 de noi infecţii cu COVID -19 au fost înregistrate în decurs de 24 de ore. Incidenţa pe şapte zile a crescut recent la 370,9 din 100.000 de oameni. Comparativ, în Germania aceasta a fost vineri de 95,1 la 100.000 de oameni.

Bulgaria a adoptat certificatul pentru aproape toate activitățile

 

Certificatul verde COVID-19 va fi obligatoriu pentru accesul la restaurante, teatre, cinematografe, săli de concerte, săli de sport, cluburi și centre comerciale, au decis autorităție din Bugaria. Țara vecină se confruntă cu o creștere a infecțiilor cu noul coronavirus.

Ministrul bulgar al Sănătății, Stoycho Katsarov, a declarat că certificatul verde va fi în format digital sau pe hârtie și va demonstra că titularul său a fost vaccinat, s-a recuperat recent după trecerea prin boală sau are test negativ. "Numărul de persoane infectate este în creștere, numărul de decese este, de asemenea, în creștere, ceea ce ne obligă să luăm măsuri suplimentare", a transmis ministrul sănătății, care a avertizat că locurile care nu respectă regulile vor fi închise.

Bulgaria a raportat 4.979 de noi cazuri de COVID-19 și 214 de decese legate de coronavirus. Conform datelor oficiale, Bulgaria a înregistrat cea mai mare rată a mortalității COVID-19 în Uniunea Europeană în ultimele două săptămâni. 94% dintre decese fiind înregistrate la persoane nevaccinate, scrie Euronews. Oficialii din domeniul sănătății dau vina pe neîncrederea oamenilor în vaccinuri. Doar un adult din patru este imunizat cu schema completă. Certificatul verde este obligatoriu și pentru personalul din spitale, iar studenții nu vor putea participa la cursuri dacă nu îl vor avea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel