Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Protest inedit la Roma. Stewardesele AlItalia și-au dat jos uniformele: „Ne-au jupuit”
WhatsApp
Zeci de foste stewardese ale fostei companii aeriene Alitalia și-au dat jos uniformele în centrul Romei pentru a protesta față de măsurile anunțate de autoritățile italiene, relatează Euronews.

Fostele stewardese protestează față de măsurile anunțate de autoritățile italiene, în contextul în care Alitalia, compania fanion a transportului aerian italian, și-a încheiat oficial existența joia trecută, odată cu efectuarea ultimului zbor pe ruta Calgliari- Roma, după 75 de ani.

Astfel, a luat naștere Italia Trasporto Aereo (ITA), o nouă companie aeriană creată de autoritățile de la Roma pentru a înlocui  Alitalia. Compania a început zborurile chiar în ziua următoare.

Italia Trasporto Aereo a cumpărat brandul Alitalia însă a preluat doar 3.000 din cei 10.000 de angajați ai săi. Acest lucru a stârnit nemulțumiri în rândul însoțitorilor de bord, care au ales să protesteze în capitala Italiei. 

 

,,Ne-au luat pielea"

 

„Ne-au jupuit”, spun fostele însoțitoare de zbor, care au lucrat mulți ani pentru compania aeriană națională a Italiei. „Astăzi, ne-au luat pielea. A ne lua uniforma înseamnă a ne lua totul. Pentru noi această uniformă ne reprezintă în lume și am purtat-o mereu cu mare mândrie”, a transmis o însoțitoare de zbor, potrivit Știrile Protv.

50 de femei s-au aliniat într-o piață din centrul Romei, unde și-au dat uniformele jos și și-au șters machiajul. Prin aceste gesturi simbolice, ele au vrut să arate impactul devastator pe care l-a avut desființarea companiei aeriene Alitalia.

„Suntem aici pentru a ne exprima în primul rând durerea, dar și solidaritatea față de toți colegii noștri, și cei care au fost primiți și care au fost obligați să semneze un contract umilitor”, a mai spus însoțitoarea.

În utimele săptămâni au avut loc mai multe proteste, organizate de foști angajați, față de felul în care au gestionat autoritățile desființarea companiei.

„Este păcat, n-am cuvinte. Poate sună dramatic, dar așa stau lucrurile. Mai mult, această nouă companie este o dezamăgire, nu are nicio legătură cu banii publici. Suntem siguri, așa cum de altfel spun și specialiștii, acestă nouă companie se va închide curând. Asupra acestui lucru vrem să atragem atenția”, a declarat un reprezentant sindical.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel