Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prostituatele din Franţa cer ajutorul guvernului după pierderile provocate de măsurile de izolare
WhatsApp
Lucrătoarele sexului din Franţa au cerut luni guvernului crearea unui fond care să le compenseze pierderea veniturilor provocată de măsurile de izolare împotriva răspândirii coronavirusului, relatează agenţia EFE.

Într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Emmanuel Macron, federaţia ''Umbrelelor roşii'', ce regrupează mai multe asociaţii din sectorul prostituţiei, aminteşte că măsurile adoptate de guvernul francez pentru atenuarea efectelor economice negative ale izolării populaţiei nu cuprind şi acest sector. Prin urmare, i se solicită acestuia ''un fond de urgenţă'' care să compenseze, pe perioada cât vor dura măsurile de izolare, lipsa veniturilor practicantelor acestei activităţi.

Pe lângă pierderea veniturilor, lucrătoarele sexului sesizează şi dificultăţile de a găsi spaţii locative, întrucât au fost date afară din hotelurile în care trăiau şi care au fost închise prin ordin guvernamental.

În aceste condiţii, ''Umbrelele roşii'' se tem că multe dintre aceste femei se vor vedea forţate să nu mai respecte măsurile de izolare, ceea ce ar implica un risc pentru sănătatea lor şi pentru cea a persoanelor cu care intră în contact.

Măsurile de izolare şi de limitare a deplasărilor populaţiei au fost introduse în Franţa pe 17 martie, iniţial pentru două săptămâni, dar au fost între timp prelungite până cel puţin pe 15 aprilie.

Franţa avea confirmate până duminică 92.839 de cazuri de COVID-19, dintre care 8.078 de decese.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel