Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Proiectul privind stabilirea datei alegerilor locale pe 27 septembrie, adoptat de Senat
WhatsApp
Senatorii au adoptat marţi propunerea legislativă privind stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie. S-au înregistrat 81 de voturi "pentru", 8 ''împotrivă'' şi 39 de abţineri .  

Comisia Jurridică a decis în cursul dimineții să respingă proiectul inițiat de Guvern care prevedea același lucru și să-l promoveze pe cel al UDMR cu noi amendamente.

PSD și PMP au depus un amendament la proiectul UDMR care permite partidelor politice fără grupuri parlamentare în ambele Camere să aibă reprezentanți în secțiile de votare. Cu alte cuvinte partidele mici ca ALDE, PRO România PP-USL au dreptul la membri în Birourile, dar și în secțiile de votare.

Un alt amendament PSD introdus în proiectul de lege prevede ca partidele să poată folosi banii din subvenția de la stat pentru cheltuieli de campanie.

În cadrul dezbaterilor Comisia Juridică a respins amendamentul USR care prevedea că desfășurarea votului va avea loc timp de 2 zile.
Pe ordinea de zi a Comisiei Juridice s-au aflat două propuneri legislative una inițiată de UDMR și alta de Guvern. Senatorii juriști au dat raport de respingere proiectului de lege inițiat de Guvern.
Inițiativa legislativă a UDMR a trecut de Senat și intră în dezbaterea Camerei Deputaților care este și forul decizional în acest caz.

Reamintim că PSD și PNL au căzut la pace în ceea ce privește data alegerilor. Astfel scrutinul pentru alegerea primariilor și șefiilor de Consilii Județene se va desfășura în data de 27 septembrie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel