Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prognoza meteo de Crăciun. Temperaturi peste valorile normale ale perioadei
WhatsApp
Valorile termice estimate în cele două zile de Crăciun vor fi peste temperaturile normale ale perioadei, în timp ce în zona montană va ninge, însă stratul de zăpadă nu va fi foarte consistent, a declarat, pentru AGERPRES, meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Teodora Cumpănaşu.
Prognoza meteo până pe 1 ianuarie. Vreme caldă, probabilitate mare de precipitaţii între 27-31 decembrie

"Pentru următoarele două zile tendinţa de răcire a vremii va continua, dar, cu toate acestea, temperaturile se menţin peste cele normale la această dată. Aşteptăm valori maxime ale temperaturii aerului în marea lor majoritate între 2 şi 9 grade, cu 8-9 grade pentru regiunile sudice. Temperaturile minime vor şi acestea în scădere şi au tendinţa să devină uşor negative în majoritatea zonelor, dar cel puţin pentru următoarele două-trei nopţi nu coboară mai jos de -2 grade, în nordul şi centrul ţării. Vorbim în continuare şi de precipitaţii care devin din ce în ce mai slabe cantitativ şi nu aşteptăm să se semnaleze pe areale prea extinse. Evident că în zona montană vor continua ninsorile, la început în majoritatea masivelor, apoi în restrângere spre zona Carpaţilor Orientali. Pe creste vor mai fi unele intensificări ale vântului, dar fără să pună probleme deosebite, astfel încât Crăciunul va fi, cel puţin la munte, aşa cum şi l-au dorit foarte mulţi. În această zonă va continua să se depună şi strat de zăpadă, nu foarte consistent ce-i drept, cu o medie de 10-15 cm în plus faţă de ziua de astăzi", a subliniat Cumpănaşu.

Potrivit meteorologului, în zona Maramureşului şi a Transilvaniei, sunt prognozate pe parcursul celor două zile de Crăciun atât ploi, cât şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

"Pentru restul zonelor, pe spaţii destul de mici, vor fi ploi. La deal, în special în nordul Moldovei, în dealurile Crişanei, posibil în cursul nopţilor şi în subcarpaţii sudici să apară precipitaţii mixte, dar cu caracter izolat şi doar trecător. Una peste alta, vorbim despre o vreme bună, fără probleme deosebite. Nu aşteptăm fenomene severe, iar vestea bună este legată de prezenţa stratului de zăpadă în zona montană", a adăugat meteorologul ANM.

Vremea de Crăciun în București

 

În ceea ce priveşte vremea din Bucureşti, prognoza relevă că se vor înregistra valori peste cele normale în această perioadă, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor este foarte redusă.

"Chiar dacă nu mai aşteptăm acele valori termice extrem de generoase din zilele trecute, deocamdată nu ne putem plânge, pentru că vom avea valori în continuare peste cele normale, respectiv 7-8 grade în orele amiezelor, 1-2 grade noaptea. În ciuda faptului că vor fi perioade cu cer înnorat, probabilitatea pentru ploaie este destul de redusă", a spus Teodora Cumpănaşu.

Aceasta a adăugat că abia din data de 27 decembrie, în Capitală, s-ar putea înregistra temperaturi uşor negative.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Info-utile Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel