Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Profesor român, acuzat de hărțuire sexuală. I-a scris unei eleve: „Credeam că trimiți o poză cu tine goală"
WhatsApp
Cristian P., profesor de matematică la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Piatra Neamț, este acuzat că a hărțuit sexual o elevă, căreia i-a cerut să-i trimită fotografii cu ea dezbrăcată. După ce cazul a devenit public, profesorul de matematică este cercetat disciplinar, iar directoarea adjunct a fost demisă din funcție. Ministru Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în cazul celor doi nu va exista toleranță și că o să fie pedepsiți pentru faptele lor. 
hartuire-sexuala

Tânăra s-a plâns conducerii liceului, care a considerat că acest caz nu este de competența lor, fiind produs în afara școlii. „Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul. I-ar înfrumuseța zilele unui om trecut de 45 de ani. La mate nu am pus niciodată 2 și 3 la elevele frumoase. Cel puțin nota 6, întotdeauna”, au fost primele mesaje ale profesorului înflăcărat.

Deranjat că a ajuns în atenția conducerii, a trecut la insulte, numind-o pe tânără cu cuvinte jignitoare. El are și o explicație pentru atitudinea sa: „Era o oră târzie și am tras singur două damigene de vin, deci eram în timpul liber când pot agăța câte curve vreau”.  Directorul adjunct, Mihaela Zachman, consideră că incidentul nu este problema școlii. Hărțuirea sexuală nu a avut loc în incinta liceului, spune ea, iar eleva e majoră: „Trebuia să facă plângere la poliție că este agresată. Regulamentul școlar nu-mi permite să văd ce face omul în viața lui privată, seara” 

 

Toleranță zero pentru astfel de comportamente

 

Ministru Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în cazul celor doi nu va exista toleranță și că o să fie pedepsiți pentru faptele lor.  „La modul general toleranță zero pentru astfel de comportamente. Din discuția pe care am avut-o în această seară cu inspectorul general, i-a fost cerută demisia doamnei director adjunct care a încercat să-i ia apărarea acestui cadru didactic. Demisia produce efecte încă de astăzi. Doamna director adjunct Mihaela Satman, care nu a considerat că este o problemă destul de gravă nu mai este director adjunct. (…) I-a făcut o vină elevei că s-a înscris la clasa de mecanică, este inadmisibil să faci o vină unui elev că s-a înscris la o anumită clasă”, a declarat ministrul la Digi24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel