Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Luna Lupului“, prima Lună Plină din 2021: Secretele Super-lunii „însângerate“ și cea mai norocoasă zi din an
WhatsApp
Dacă vreți să mai celebrați încă o dată Anul Nou, 28 ianuarie vine cu această șansă, când vom avea parte de prima lună plină din 2021. Evenimentul astral poartă denumirea de „Luna Lupului“. Iată care este explicația.

O lună de lup este prima lună plină care apare în ianuarie. Anul acesta luna plină a lupului cade joi, 28 ianuarie. Luna va atinge plinătatea la ora  9:16 UTC sau 14:16 EST. Dacă luna nu este vizibilă în această parte a lumii în acest moment, așteptați până la apus. Corpul ceresc va arăta deosebit de mare și luminos toată noaptea, de aceea se mai numește și Luna însângerată.

De ce e Luna Lupului ? Numele provine de la amerindieni. Triburile care populau cu secole în urmă America de Nord se foloseau de numele special dat fiecărei Luni pline pentru a ţine socoteala lunilor şi a anotimpurilor. Mai exact, numele dat lunii pline se aplica întregii luni scurse până la următoarea Lună plină. Numele puteau varia de la un trib la altul, dar unele s-au impus, cel puţin pentru anumite regiuni.

Luna plină din ianuarie a fost numită Luna Lupului pentru că, în această lună îngheţată din miezul iernii, lupii puteau fi auziţi urlând în apropierea satelor indiene. Mulți conexează acest eveniment astral ca fiind punctul de mijloc al iernii. I s-a mai spus Luna Zăpezii, dar, cu timpul, acest nume a fost dat de mai multe triburi Lunii pline din februarie. 

Cea mai norocoasă zi din 2021

 

După trecere Lunii Lupului urmează 29 ianuarie, care este considerată cea mai norocoasă zi din an.

Pe 29 ianuarie este o aliniere planetară între Soare și Jupiter. Jupiter este considerat marele benefic, care aduce norocul, bucuria de viață, expansiunea. Trebuie reținut aici că Jupiter nu aruncă noroc peste oameni. Nu e că și cum nu trebuie să faci nimic, stai degeaba și îți cade norocul din cer, afirmă George Stoian (Dezideriu) la Antena 3.

„E vorba de muncă, implicare, a fi atent, a face lucrurile să se întâmple. Nu poți să te bazezi pe ideea că e cea mai norocoasă zi din an și nu trebuie să faci nimic. Din contra, exact atunci trebuie lansate niște intenții și trecut la fapte“, explică el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel