Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Previziuni sumbre pentru Marea Britanie: Economia își va reveni abia în 2024
WhatsApp
Economia Marii Britanii nu îşi va reveni la nivelurile înregistrate înainte de pandemia de coronavirus până în 2024, potrivit firmei de analiză financiară EY Item Club, scrie BBC.

Analiştii, care folosesc un model economic asemănător Trezoreriei Marii Britanii, sugerează că rata şomajului din Regatul Unit ca creşte de la 3,9% la 9%, iar economia ţării va scădea cu 11,5% anul acesta, cu mult peste estimările de luna trecută de 8%.

În ultimele luni, consumatorii au fost tot mai precauţi, iar nivelul mic de investiţii va continua să afecteze creşterea economică, reiese dintr-o analiză a grupului. Drept rezultat, analiştii se aşteaptă ca recuperarea post-pandemie să dureze cu 18 luni mai mult decât prognozele iniţiale.

Săptămâna trecută, Andy Haldane – principalul economist al Băncii Angliei – a declarat că economia britanică a recuperat aproape jumătate din output-ul pierdut la apogeul restricţiilor de circulaţie din martie şi aprilie.

Ministrul britanic al finanţelor, Rishi Sunak, a declarat la începutul lunii că firmele britanice vor primi din partea guvernului bonusuri de până la 1.000 de lire dacă vor angaja tineri pe posturi de stagiari. Bonusurile pentru angajatori vor veni prin intermediul unei scheme de 111 milioane de lire care va acorda în mod direct subvenţii către noii angajaţi.

Banca Angliei a anunţat luna trecută că va pompa 100 de miliarde de lire în economie, de vreme ce economia a înregistrat o contracţie de peste 20% în luna aprilie, în timp ce peste 600.000 de britanici şi-au pierdut locul de muncă între martie şi mai, titrează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel