Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Preot român și soția sa, răpuși de COVID la distanță de doar două zile. Doi copii au rămas ai nimănui: „Ați plecat grăbiți în grădină Domnului“
WhatsApp
Un preot infectat cu SARS-CoV-2 a murit, după ce a dezvoltat o formă gravă a bolii. La două zile după deces şi soţia acestuia a pierdut lupta cu temutul virus. Aceştia erau părinţii a doi băieți, care acum au rămas orfani.

Aurel Dolea avea 46 de ani. De aceeași vârstă era și preoteasa lui. Împreună aveau doi băieți, unul de 7 și unul de 21 de ani.

Starea de sănătate a preotului, care slujea în comuna doljeană Orodel, s-a agravat de la o zi la alta. Acesta a fost transferat la Institutul „Marius Nasta”, din Bucureşti, unde a decedat. Și soția sa s-a infectat și la scurt timp după decesul preotului a murit și ea. Ambii soți erau nevaccinați.

„Dumnezeu să vă ierte, scumpii mei părinți, dragi și iubiți. M-ați lăsat amândoi și ați plecat grăbiți în grădină Domnului, în ceruri. Regrete eterne! Ați lăsat în inima mea și a fratelui meu un gol nemăsurabil. Nu vă vom uita niciodată și cu cinste și slavă vom pomeni numele vostru: Preot Aurel Dolea, Preoteasa Dolea Larisa Claudia“, este mesajul lui Marius, fiul lor cel mare.

Preot român și soția sa, răpuși de COVID la distanță de doar două zile

 

„Nu s-au vaccinat, poate aveau şansă să scape, dar uite s-au dus, şi soţia, şi el, au murit. Rămaseră copiii aşa, singuri. Am auzit când vorbea, ultimele lui cuvinte, şi a spus: Dacă mă vaccinam, poate aveam şanse, copiii mei să se ducă să se vaccineze, le-a transmis. Şi astea au fost ultimele cuvinte şi a murit”, a povestit o localnică, potrivit Digi24.

Preotul slujea de 14 ani în comuna natală Orodel, din Dolj.

„N-avem niciun preot acum, am rămas descoperiţi. Trebuie să apelăm, să vedem, la comunele vecine, la preoţi pentru înmormântări, pentru slujbele care se fac săptămânal duminica la biserică. Durere. Şi dezamăgirea este mare de tot”, a declarat primarul localităţii Orodel, Jane Vâlcomeanu.

Preotul în vârstă de 46 de ani nu era cunoscut cu alte probleme de sănătate. În schimb, soţia sa avea diabet, potrivi Ziare.com.

Și alți înalți slujitori ai Domnului au fost răpuși de Covid. Preasfințitul Părinte Gurie, episcopul Devei și Hunedoarei, a murit joi. Acesta era internat cu Covid la Spitalul Județean de Urgență din Deva de aproape două săptămâni.

Potrivit agenției de știri a Patriarhiei Române, Basilica, în urma îmbolnăvirii de Covid-19, Episcopul Devei și Hunedoarei fusese internat la Spitalul Județean de Urgență din Deva din data de 8 octombrie, iar starea lui s-a agravat în urmă cu două zile și a fost intubat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel