Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Preot român, mesaj pentru conspiraționiști: "Aghiasma e împotriva dracilor, vaccinul e împotriva COVID. Nu le confundați"
WhatsApp
Părintele Francisc Doboş, de la Catedrala Sfântul Iosif din București, a scris pe Facebook un mesaj pentru credincioși prin care îi informează că aghiasma și vaccinul împotriva Covid nu trebuie confundate. Mesajul său a devenit rapid viral, fiind distribuit de sute de ori.

"Aghiasma e împotriva dracilor. Vaccinul împotriva covidului. Ok?!

Nu le confundați. Dar pot fi administrate simultan.

Bonus: luată pe stomacul gol, aghiasma îndepărtează conspirațiile și înmoaie inimile împietrite", este mesajul postat de părinte pe Facebook.

Cum explică Francisc Doboș mesajul său

 

„Oamenii au nevoie de niște explicații care nu pot fi date așa, în ore de curs de credință. Aghiasma purifică, face referire la apa Botezului, ne eliberează de duhuri rele, de ceea ce este rău, dar noi avem credința, care funcționează și pe bază de rațiune. Credință și rațiune – Dumnezeu ni le-a dăruit pe amândouă, să nu folosim una împotriva celeilalte”, a spus preotul, la Digi24.

„Asta înseamnă că noi, în credința noastră, nu spunem că tot ce este religios înlocuiește tot ceea ce înseamnă medicament. Funcționează fiecare pe căile proprii”, a adăugat el.

"Credința ne spune să avem încredere și în descoperirile științei"

 

"Eu nu folosesc o postare sau orice pentru a spune că este obligatoriu vaccinul, este liber pentru fiecare, dar să nu folosim lucrurile religioase că și cum înlocuiesc știința. Credința noastră ne spune să avem încredere și în descoperirile științei, în medici.

Nu sunt elemente morale care să ne oblige să fim împotriva vaccinului, asta să fie foarte clar. Din partea Sântului Scaun nu există opoziție, îi îndeamnă pe oameni, pentru că neavând alte mijloace să ne vindecăm de pandemie decât vaccinul și prudența noastră, ori să apelăm la prudență foarte mult, ori avem cealaltă cale, vaccinul. Ne îndeamnă să ne vaccinăm, fără să ne oblige”, a mai spus preotul Doboș.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel