Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premierul spaniol, îngrijorat: Numărul real al persoanelor infectate de COVID-19 depăşeşte 3 milioane
WhatsApp
Numărul real al persoanelor infectate de COVID-19 în Spania de la începutul pandemiei depășește 3 milioane, a declarat șeful guvernului spaniol Pedro Sanchez, informează AFP.        
spania_catalonia_restictii

El a amintit că Spania a depășit oficial, săptămâna aceasta, pragul de 1 milion de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus. Însă "numărul real de persoane infectate depășește deja 3 milioane dintre compatrioții noștri", a afirmat el, explicând această diferență enormă prin faptul că proporția de persoane pozitive detectate era foarte redusă la începutul pandemiei.

Autoritățile comunității autonome Madrid au anunțat vineri, 23 octombrie, interzicerea tuturor întrunirilor între miezul nopții și șase dimineața, începând de sâmbătă, în timp ce mai multe regiuni spaniole doresc să impună interdicția de circulație pentru a frâna pandemia de COVID-19, informează AFP. Obiectivul regiunii autonome Madrid este de a impune "o reducere drastică a activității sociale", a declarat responsabilul pentru sănătate din cadrul guvernului regional, Enrique Ruiz Escudero.

Acest anunț intervine în condițiile în care starea de alertă, o măsură excepțională decretată în urmă cu două săptămâni de guvernul central, pentru a permite închiderea parțială a capitalei, se va încheia sâmbăta după-amiază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel