Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premierul Cîțu, anunț pentru români: După 1 iunie, cu siguranță vom avea măsuri de relaxare 
WhatsApp
Primul ministru a vorbit azi despre Planul Național de Redresare și Reziliență, dar și despre cum evoluează campania de vaccinare și măsurile de relaxare care pot urma.

Fiind întrebat când vom avea evenimente cu spectatori, primul ministru a amintit despre campania de vaccinare. "În București vor fi câteva evenimente pilot. Vom vedea spectacole la Teatrul Național și la Opera Română. După aceea vom vedea exact implicațiile, la o săptămână sau două, după. Tocmai am vorbit cu dl primar al Clujului, care dorește să facă ceva similar la Cluj. După ce avem aceste informații, putem să vorbim mai mult. Dacă ajungem la 1 iunie cu 5 milioane de persoane vaccinate, putem să discutăm altfel despre situație.  Dacă nu ne vaccinăm, orice scenariu pe care-l punem pe masă - va fi complicat să mergem cu el înainte", a menționat Florin Cîțu.

Fiind întrebat dacă de la 1 Mai masca va mai fi obligatorie pe plajă, Florin Cîțu a precizat următoarele: "Sunt sigur că românii sunt responsabili, că vom avea anul acesta o sărbătoare a Paștelui, dar și un weekend fără niciun fel de evenimente, săptămâna viitoare vom reveni la normal, vom avea în București un maraton de vaccinare, din punctul meu de vedere, singura soluție este să ne vaccinăm, doar așa scăpăm de mască. Nu există altă variantă în acest moment".

Despre măsurile de relaxare din următoarea perioadă, primul ministru a dat asigurări că după 1 iunie, cu siguranță vom avea măsuri. "Până atunci vom avea evenimente pilot. Avem această perioadă, ne uităm la ea ca la un buffer, avem aceste încercări, câteva evenimente pilot și vom vedea cum evoluează lucrurile după aceea. Aș vrea ca pentru restaurante, spre exemplu, să nu mai existe această legătură cu rata de incidență. Să rămână deschise, cu o capacitate de 20-30%. Există o condiție importantă: aceea de a avea vaccinat întreg personalul", conchis Florin Cîțu. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel