Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Preafericitului Părinte Cardinal Lucian anunță slujbe în toate bisericile pentru oprirea pandemiei
WhatsApp
Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, spune că duminică, în toate bisericile vor fi rugăciuni pentru ca „Dumnezeu să oprească încercarea și să se îndure de noi”. El transmite mesajul Papei Francisc de vaccinare.
Preot bolnav de Covid-19, cercetat după ce a încălcat măsura izolării la domiciliu şi a oficiat mai multe slujbe

Situația critică și criza sanitară prin care România din cauza pandemiei provoacă suferință în multe familii, iar numărul deceselor crește îngrijorător, la fel ca cel al îmbolnăvirilor, spune Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Părintele Cardinal spune că Biserica își exprimă compasiunea pentru cei aflați în suferință și le transmite tuturor un mesaj de încurajare și de speranță.

„Sfântul Părinte Papa Francisc a afirmat în mesajul video difuzat pe data de 18 august 2021 că vaccinarea . Misiunea dificilă de a pune capăt acestei pandemii îi revine autorităților Statului, pe care Biserica le susține prin rugăciune și prin îndemnarea fiilor Săi la vaccinare și la respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor necesare, pentru a se ameliora situația actuală și a preveni agravarea acesteia”, spune Părintele Cardinal.

Potrivit acestuia, suferința îndeamnă la rugăciune, astfel că duminică se vor face în toate bisericile greco-catolice „pentru ca Bunul Dumnezeu să oprească încercarea și să se îndure de noi”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel