Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel 
WhatsApp
Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel. Prăjitura Snickers seamană cu batonul cu același nume, de acolo și denumirea. Este ușor de preparat, se compune dintr-un blat cu nucă, apoi un strat subțire de ciocolată albă, crema de caramel și glazură. Rețeta este simpla și ușor de făcut, însă trebuie să aveți răbdare ca toate straturile sa fie complet reci când montați prăjitura.
Prăjitura Snickers

Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel. Ingrediente

Citește și Mini covrigi cu scorțișoară, aurii la exterior și foarte moi la interior. Nu te poți opri din a-i mânca odată ce ai început!

Blatul 

7 albușuri

140 g zahăr

un praf de sare

1 linguriță vanilie

200 g nuca măcinată

60 g făină

1 linguriță rasă de praf de copt

Vezi și: Ciorbă falsă de burtă, de post: Rețeta rapidă a preparatului-minune în postul Paștelui

 

Glazura de ciocolată albă

250 g ciocolată albă

2 linguri de ulei

 

Crema de caramel

150 g zahăr (pentru topit)

40 g zahăr (pentru gălbenușuri)

200 g unt

7 gălbenușuri

200 g alune sau arahide prăjite

 

Glazură de ciocolată neagra

250 g ciocolată neagră

2 linguri de ulei

 

Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel. Mod de preparare

 

 

Mixăm albușurile cu un praf de sare și vanilia până obținem o spumă consistentă. Adăugăm zahărul, mixand continuu, până obținem o bezea tare. Acum e momentul să adăugăm nuca măcinată fin, apoi făină și praful de copt. Amestecăm compoziția cu  mișcări de sus în jos ca ă nu scoatem aerul din bezzea. O tavă se tapetează cu hârtie de copt și punem blatul de bezea.  Blatul se coace 25-30 de minute la 170 °C, până se rumenește ușor. Ulterior, băsăm blatul să se răcească.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel, s-ar putea să îți placă și rețeta Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare

 

 

Ciocolată albă se topește împreună cu cele două linguri de ulei. O întindem uniform deasupra blatului și dăm tavă la rece. Pentru cremă, frecăm gălbenușurile cu cele 40 de g de zahăr. Alte 150 g zahăr se topesc într-o crăticioară, în care vom adăuga untul cubulețe și amestecăm. Luăm cratița de pe foc și adăugăm arahidele tocate. Amestecăm, iar după ce se răcește un pic punem gălbenușurile. Amestecăm bine, repunem vasul pe foc și fierbem la foc mic câteva minute până începe să se îngroașe. După ce crema este complet rece o întindem uniform peste glazură albă.

Dacă ți-a plăcut rețeta de Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură delicioasă, fără coacere. Rețeta unui desert, gata în doar 15 minute

 

Peste crema de caramel punem ciocolată neagră, topită cu cele două linguri de ulei. Dăm prăjitură la rece câteva ore și apoi o putem tăia în bucăți cu un cuțit cu lama încălzită în apă fierbinte. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel