Prăjitura de casă Nero cu ciocolată și mere. Rețeta ușor de făcut și apreciată de toată familia
Autor: Echipa Stiri Diaspora pe 17 feb 2021, 10:18 | Lifestyle

prajitura nero cu mere

Prăjitura de casă Nero va fi cu siguranță apreciată de toată familia. Rețeta este una ușoară spre medie ca dificultate, însă rezultatul va merita cu siguranță. 

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara prăjitura. Începem cu compoziția pentru foi: 

Citește și Cartofi copți striviți cu usturoi, extrem de aromați și de savuroși. Rețeta rapidă de care te vei îndrăgosti

Așadar, pentru prepararea foilor necesare pentru prăjitura de casă Nero veți avea nevoie de :

-300 grame făină

-200 grame unt sau margarina la temperatura camerei

-o jumătate de cană de zahăr pudră

- trei gălbenușuri

- o linguriță de praf de copt

 

Vezi și: Tort cu mălai și portocale. Rețeta gândită de un bucătar celebru, la îndemâna oricui: O explozie de gust și arome

 

Pentru conținut, adică pentru umplutura cu mere veți avea nevoie de: 

-un kilogram de mere

- 60 de grame de zahăr

- două lingurițe de zeamă de lămâie

Citeşte şi: Şcrob sau ouă jumări cu smântână. Mic dejun rapid şi săţios

Pentru prepararea cremei cu nucă veți avea nevoie de: 

-250 de grame de nucă

-o cană de lapte încălzit, dar nu foarte tare

-200 de grame de zahăr pudră

-250 de grame unt moale

- o esență de rom 

 

Pentru decor vom folosi 100 de grame de ciocolată neagră cu minimum 70% - 80% cacao

-100 de grame de ciocolată albă

-100 de grame de ciocolată cu lapte

 

Prăjitura de casă Nero mod de preparare

Pentru prepararea blatului se bat ouăle cu praful de sare până când își vor dubla volumul. Adaugă zahărul treptat timp în care vei mixa continuu. După 2-3 minute de mixat, adaugă uleiul treptat în fir subțire. Pune extractul de vanilie după care adaugă făină și cacao cernute. Adaugă-le în două tranșe și amestecă ușor cu o spatulă cu mișcări ample de sus în jos. Odată ce ai încorporat toată făina și cacao, compoziția pentru prima foaie este pregătită.Folosește o tavă tapetată cu hârtie de copt, tavă de 25/35 de cm.Toarnă compoziția în tavă și asigura-te că o vei distribui pe toată suprafață. Dă cu tava de 2-3 ori de masă după care bagă tava în cuptorul preincins la 170 de grade Celsius pentru aproximativ 10 minute. Procedează la fel și cu celelalte două foi.

Cum se prepară mousse-ul de ciocolată:

Pune ciocolata într-un bol împreună cu 300 ml de frișcă lichidă îndulcită.Bagă bolul în cuptorul cu microunde pentru un minut și jumătate cu verificare la fiecare 30 de secunde. Scoate bolul și amestecă până când ciocolata se va topi în totalitate. Lasăcrema să se răcească la temperatura camerei și bate restul de frișcă. Următorul pas este să încorporezi crema răcită la temperatura camerei. Adaugă această crema treptat, cam 2-3 linguri odată. Nu mai mult de atât. Odată ce ai încorporat crema de ciocolată, mousse-ul este pregătit.

Umplutura cu mere:

Spală merele și curăță-le de coajă și da-le pe răzătoare După ce le-ai dat pe răzătoare rămân 750 de grame de mere rase Amestecă merele rase împreună cu zahărul și zeama de lămâie. Pune umplutura într-o cratiță și gătește până când scade lichidul

Crema cu nucă:

Amestecă laptele împreună cu zahărul pudra. Încorporează nuca măcinată și esența de rom. Pune amestecul la foc și gătește până când compoziția începe să se îngroașe. Lasă cremasăserăcească apoi încorporează puțin câte puțin untul moale

Cum o asamblezi 

Împarte mousse-ul de ciocolată în 3 părți aproximativ egale.Pune prima parte din mousse-ul de ciocolată pe prima foaie de cacao.Distribuie mousse-ul pe toată suprafață foii. Acoperă cu cea de-a două foaie de cacao și presează ușor. Distribuie a două parte de mousse de ciocolată.Acoperă cu foaia capac și pune ultima parte de mousse. Distribuie și nivelează mousse-ul. Decorează prăjitura cu ciocolată rasă. Pune prăjiturala frigider pentru 2-3 ore după caresepoate tăia și servi.

Lifestyle Vezi toate articolele
Crossuri parteneri