Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prăjitură cu spumă de zmeură. Veți iubi acest desert răcoritor de vară, e un deliciu!
WhatsApp
Deserturile răcoritoare de vară sunt pe lista oricărui amator de dulce. Astăzi vă propunem o prăjitură cu spumă de zmeură, foarte ușor de preparat. Această rețetă poate fi făcută și cu spumă de căpșuni.
Prajitură cu spumă de zmeură. Un desert răcoritor de vară

Prăjitura cu spumă de zmeură este o rețetă ușoară, rapidă, făcută doar cu ingrediente naturale. Iată cum se face. 

Ingrediente

 

- spray de gătit antiaderent sau puțin unt pentru uns tava

- 7 biscuiți

- 3 linguri suc proaspăt de lămâie

- 2 lingurițe gelatină sub formă de pudră

- 5 căni de zmeură proaspătă

- o  jumătate de cană plus 2 linguri de zahăr

- 2 căni de smântână de gătit rece

Cum se prepară prăjitura cu spumă de zmeură

 

Pasul 1

Se unge o tavă și se tapetează cu hârtie de copt, lăsând o margine de aproximativ 2 centimetri pe toate părțile. Aranjați biscuiții într-un strat uniform în tavă, rupându-i pentru a se potrivi după cum este necesar. Puneți sucul de lămâie într-un castron mic și presărați gelatina. Se lasă să stea aproximativ 3 minute, până se înmoaie gelatina.

Într-un blender, mixăm 2 căni de zmeură până se omogenizează. Se toarnă rezultatul printr-o sită cu ochiuri fine, într-o ceașcă de măsurare, apăsând ușor pe bucățile solide. Ar trebui să obțineți aproximativ 1 cană de piure. Resturile se aruncă.

Pasul 2

Într-o cratiță mică, se pun la foc mediu piureul de zmeură și jumătatea de cană de zahăr. Gătiți până încep să se formeze bule la margine. Adăugați amestecul de gelatină și amestecați constant, până când gelatina se dizolvă. Transferați amestecul într-un castron mic și lăsați să se răcească la temperatura camerei timp de 20 de minute.

Într-un castron mare, se bate smântâna cu 2 linguri de zahăr, cu ajutorul unui mixer electric, până se întărește. Cu o spatulă de cauciuc, se amestecă foarte ușor amestecul de piure de zmeură cu cel de smântână, până se combină.

Amestecul obținut se toarnă peste biscuiții din tavă și se întinde cu grijă cu o spatulă.

Se iau celelalte 3 căni de zmeură și se așează cu grijă deasupra. Înainte de a fi servită, această prăjitură cu spumă de zmeură trebuie să stea la frigider minimum 2 ore, ideal ar fi peste noapte.

Pasul 3

Se ridică prăjitura cu ajutorul hârtiei de copt și se așează pe un platou. Îndepărtați hârtia de copt de pe laturile plăcintei, tăiați excesul de hârtie cu foarfece sau cu un cuțit ascuțit. Tăiați în 12 bucăți și serviți.

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut această rețetă, cu siguranță îți va plăcea și Tortul Himalaya. Un desert ușor din doar 3 ingrediente, gata în câteva minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel