Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Povestea Marianei, românca ce tocmai a adus pe lume al nouălea copil, impresionează Italia: "Dacă va veni și al zecelea, va fi o bucurie"
WhatsApp
O mamă româncă în vârstă de 37 de ani, căsătorită cu un tăietor de lemne, povestește despre familia ei minunată: "Avem o casă mare, ne deplasăm cu două mașini". Mariana tocmai a adus pe lume pe cel de-al nouăle copil al cuplului și spune că  „dacă va veni și al zecelea copil, va fi o bucurie". Povestea lor, a familiei Dantis, impresionează Italia.

Nouă copii, ultimul abia născut, și se simte pregătită să aibă zece. Ea este Mariana Dantis, 37 de ani, româncă, licențiată în limbi străine, rezidentă de zece ani în Serravalle di Carda (Apecchio) împreună cu soțul ei, Sandel Tanase Dantis, de aceeași vârstă, de profesie tăietor de lemne.

Mariana a născut vineri, la ora 21.39, în secția de obstetrică a spitalului din Urbino, al nouălea copil al familiei. "Este pentru prima dată când aducem pe lume cel de-al nouălea copil al unui cuplu. Totul a decurs bine. A fost o mare bucurie pentru întregul departament", a afirmat medicul care s-a ocupat de Mariana și nou-născutul Ioan.

Bebelușul a cântărit 3,44 kg la naștere și după cum îi este foame, greutatea lui va crește rapid. "Ioan este frumos, iar frații și surorile lui abia așteaptă să-l aibă în brațe", a declarat mama lui, Mariana, citată de Il Resto del Carlino.

Povestea Marianei, românca ce tocmai a adus pe lume al nouălea copil, impresionează Italia

 

Când este întrebată care este idealul său de familie, Mariana răspunde fără ezitare, cu o abilitate lingvistică ieșită din comun: "Eu și soțul meu am fost binecuvântați cu darul de a fi oameni buni, cu o sănătate excelentă, nu bem, nu ne drogăm, nu fumăm, suntem încrezători în viitor și nu ne este frică de muncă. Folosim aceste daruri pentru a forma o familie minunată. Și reușim“.

Pentru Mariana, modul de organizare este simplu: "Locuim într-o casă mare, avem cinci dormitoare pentru copii și două mașini cu șase și șapte locuri pentru călătorii. Nu ne lipsește nimic. Soțul meu este tăietor de lemne, muncește din greu și suntem fericiți. Nu ne-am propus niciodată să avem unul, doi, cinci sau nouă copii. Dacă vin, îi acceptăm cu toată dragostea din lume. De aceea spun deja, de pe acest pat de obstetrică, că dacă va veni al zecelea copil, va fi o mare bucurie.

Mama lor îi prezintă și pe ceilalți copii ai familiei Dantis: "Cea mai mare este Alexandra, are 17 ani și urmează cursurile liceului din Urbino. Urmează Nicolae, 15 ani, care urmează cursurile Itis din Urbino, specializarea electronică, apoi Xenia, 13 ani, clasa a VIII-a, urmată de Ekaterina, 12 ani, apoi Iosif, 9 ani, Maria, 8 ani, Teodor, 4 ani și Veronica, 2 ani. Ultimul este Ioan, care a sosit aproape în același timp cu ziua de naștere a tatălui său, pe 24 octombrie.

Familia Dantis: "Dacă va veni și al zecelea copil, va fi o bucurie"

 

Iar când vine vorba de cină, Mariana are un mod de modă veche de a face lucrurile: "Toată lumea se străduiește să pună masa și să-și ajute fratele mai mic. Cu toții mâncăm același lucru și, de obicei, de fiecare dată se folosește doar un kilogram de paste. Dar este evident că acest lucru nu este suficient, dar mâncarea nu lipsește niciodată de la masa noastră".

Întrebată dacă instituțiile ajută familia Dantis, Mariana răspunde: "Nu am cerut nimic de la nimeni, pentru că încercăm să ne descurcăm singuri pentru toate nevoile copiilor. Nu este ușor, dar dulceața și energia pe care ne-o oferă ne permit să atingem orice obiectiv. Unele familii ne oferă uneori mâncare și noi le mulțumim pentru că, evident, mâncarea este întotdeauna binevenită. Înțeleg", spune Mariana, "că nouă copii sunt o excepție în Italia, dar nu și pentru noi. Suntem catolici ortodocși, familiile noastre sunt foarte practicante și primim întotdeauna cu brațele deschise darul unui copil.

Mâine, Mariana se va întoarce la familia ei din Serravalle di Carda împreună cu Ioan. Tatăl și frații au pregătit o mică petrecere de bun venit. Un ritual consacrat în gospodăria Dantis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Povestea Mea Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel