Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Potop în Franța: A plouat în câteva ore cât în trei luni. Oameni răniți, clădiri prăbușite și camioane luate de ape, pe autostradă
WhatsApp
Mai multe persoane au fost rănite, mașini și chiar camioane au fost luate de viitură și unele clădiri s-au prăbușit parțial, după ce natura s-a dezlănțuit într-un adevărat potop în sudul Franței. În câteva ore a plouat cât în câteva luni. 

Pe anumite porțiuni de pe autostrada A9 Nimes - Montpellier mașinile nu au mai putut înainta, pentru că nivelul apei a trecut de un metru.  Aproximativ treizeci de persoane au fost evacuate cu elicopterul sau pe uscat la Langlade și Gallargues-le-Montueux. Averse de ploaie au căzut pe parcursul dimineții. 

Infrastructura feroviară în această seară, este de asemenea „grav avariată”. Pe mai multe secțiuni ale liniei, pistele sunt inundate și o parte din balast a fost spălată. Platforma feroviară este, de asemenea, deteriorată în mai multe locuri. 

„Apa a format cascade pe drumurile acestui sat, aproape de Nîmes. Extrem de repede, șoselele au dispărut, transformate în râuri. Tot sudul departamentului Gard a fost lovit de o furtună foarte violentă, traficul a fost blocat, șoferii au fost prinși în adevărate capcane. Aici, la nord-vest de Montpellier, valuri de apă filmate de un localnic... În câteva localități din valea Nîmes s-a înregistrat echivalentul a 2-3 luni de precipitații”, a relatat France Info.

Șapte departamente din Franța au fost sub cod portocaliu de furtuni și inundații.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel