Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Portugalia decretează STARE DE CALAMITATE. Măsuri dure după câteva zile cu peste 1.000 de cazuri
WhatsApp
Portugalia crește nivelul de alertă pe întreg teritoriul începând cu miezul nopții, când starea de calamitate va intra în vigoare. Vor fi restricționate întâlnirile pe stradă, în restaurante și în spațiile comerciale la maximum cinci persoane, pe lângă alte restricții.

Măsura a fost anunțată de Primul Ministru, António Costa , la finalul unei ședințe a Consiliului de Miniștri prin care s-au aprobat modificări pentru a opri escaladarea coronavirusului în țară, după ce au fost șase zile consecutive cu peste 1.000 de cazuri zilnice.

"Trebuie să clasificăm evoluția pandemiei în țara noastră ca fiind o evoluție serioasă", a spus Costa, care a apelat la responsabilitatea individuală înainte de a anunța deciziile cabinetului său, care vor fi în vigoare cel puțin următoarele 15 zile. Până în prezent, erau permise întâlnirile a 10 persoane, care erau reduse la patru în cazul centrelor comerciale sau cafenelelor și restaurantelor aflate la mai puțin de 300 de metri de centrele de învățământ.

Aproape 90.000 de cazuri de Covid în Portugalia

 

„Acest maraton este lung și nu se va încheia decât atunci când va exista un tratament eficient”, a anunțat premierul, António Costa, la finalul Consiliului de Miniștri în care au convenit să se limiteze la maximum 50 de invitați la nunți și botezuri. Costa a exclus închiderea frontierelor cu Spania. Guvernul va prezenta Parlamentului o inițiativă de a impune utilizarea măștii pe drumurile publice și de a face obligatorie utilizarea aplicației StayAwayCovid, care vizează urmărirea posibilelor contacte ale cazurilor pozitive.

Amenzile pentru unitățile care nu respectă regulile de capacitate și distanțare vor fi, de asemenea, ridicate la 10.000 de euro, iar „controlul” autorităților va fi întărit pentru a verifica dacă se face acest lucru, potrivit La Vanguardia.

Portugalia are 89.121 de infecții și 2.110 decese cauzate de coronavirus de când a început pandemia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel