Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pompierul francez din Țara Făgărașului: „Suntem nepregătiți în fața pandemiei. Sărăcia este bomba care va exploda“
WhatsApp
Erwan Joliff a lăsat Bretania pentru un sat uitat din Țara Făgărașului, unde a înființat un punct de lucru pentru pompierii voluntari. În aceste zile grele, pompierii sunt printre cei ce luptă în linia întâi. Numai că reltatea cruntă îl lovește în față și constată că practic luptă cu mâinile goale.

Originar din Bretania, din orașul port Lorient, Erwan Joliff locuiește de mai bine de 15 ani într-un „sat uitat de lume” din Țara Făgărașului, Corbu. Aici și-a întemeiat o familie, alături de o nemțoaică, și a înființat un punct de lucru pentru pompierii voluntari.

Numai că realitatea cruntă din România cea frumoasă, pe care a căutat-o venind aici, îl lovește direct.

„A fost o zi grea astăzi. Am petrecut 7 ore între Cobor, Ticus și Făgăraș încercând să rezolv niște probleme concrete din comunitatea noastră și îmi dau seama cât de complicată este situația în care ne găsim, cât de fragil este sistemul care funcționează la momentul de față în România, și cât de nepregătiți suntem pentru a face față la această epidemie.

Citește și: Mesajul unui medic român, distribuit de mii de ori: "Ați văzut zecile de sicrie sigilate? Vă spun eu clar!"

Am fost să văd cu ochii mei situația familiilor autoizolate din Ticus care se plâng că nu primesc nici un ajutor și nu au ce mânca. Am rezolvat pe termen scurt problemele lor dar pe termen mai lung situația majorității oamenilor din Ticus nu mi se pare deloc roz în condiții de sărăcie și incertitudine în care trăiesc foarte mulți. Am zis și repet că sărăcia este o bombă care va exploda în față tuturor celor care nu au făcut nimic pentru a reduce impactul ei.

Sărăcie este și va fi în continuare, lucru asta nu-l contest dar mă întreb ce au făcut toți primari din comuna Ticus în ultimii 30 de ani pentru a se lupta împotriva ei?“, Este de părere Erwan.

„Vom gusta pe de plin ce însemnă incompetența, lipsa de responsabilitate și de viziune a celor care ne "conduc"“

 

Francezul spune că vreme de 30 de ani, nimeni, niciun primar, nu s-a gândit să facă ceva concret pentru locuitorii acestui sat, deși odată la 4 ani ei erau cei care le dădeau votul.

„Azi am ajuns la o familie în autoizolare pe un drum pe care în alte condiții meteo nu l-aș fi putut parcurge decât cu un tractor.
Oare în treizeci de ani cum nu s-a gândit nici un primar, măcar să pietruiască acest drum, că să poată accesa astăzi un echipaj de jandarmerie la o familia în autoizolare pentru a o verifică?

Cu siguranță au preferat să se folosesc de acești oameni, manipulându-i și cumpărându-le voturi la fiecare 4 ani, pentru a rămâne în funcție și astăzi. Asta este trista realitate din comuna noastră.

Citește și: Eurostat: O treime din români se află în risc de SĂRĂCIE şi excluziune socială

Nu știu ce să mai zic decât că ne așteaptă o perioada foarte grea în care vom gusta pe de plin ce însemnă incompetența, lipsa de responsabilitate și de viziune a celor care ne "conduc"“, mai scrie Erwan pe pagina sa de Facebook.

Pompierul francez mai spune că niciodată autoritățile locale nu au alocat niciun ban pentru echipa de pompieri voluntari.

„Nu am cum să fac față singur la toate provocările care ne așteaptă dar sper să vă pot ajuta în continuare măcar pe partea de furnizare de medicamente și să avem în continuare un serviciu de pompieri funcțional chiar dacă suntem și noi afectați de situație.

Va reamintesc că nu primim absolut nici un ajutor de la primărie pentru a ne desfășura activitatea. Niciun leu din ăia peste 3 milioane de RON care s-au cheltuit anul trecut în comună noastră. Totuși la necazuri apelați la noi cu încredere că va vom ajuta.???? Și sperăm să putem face asta în continuare“, conchide Erwan Joliff postarea sa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Povestea Mea Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel