Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pompier din ROMÂNIA, câștigătorul maratonului „Ultra Africa Race“ din Mozambic
WhatsApp
Românul Iulian Rotariu este singurul român care a participat la ultr-amaratonul Ultra Africa Race, desfăşurat în Mozambic, pe care l-a și câștigat. Este singurul român care are în palmares 6 astfel de competiții extreme. 

În perioada 10- 14 noiembrie, românul Iulian Rotariu a participat la ultra-maratonul Ultra Africa Race, desfăşurat în Mozambic. Pompierul din Botoşani a câştigat întrecerea organizată de "Canal Aventure", după ce a alergat 200 de kilometri în cinci zile.

La întoarcerea în țară, Iulian a fost așteptat la aeroport chiar de inspectorul şef al ISU Botoşani, colonelul Cristian Amarandei, dar și de un grup numeros de prieteni. "Pompierul botoşănean, plutonier adjutant Iulian Rotariu, românul despre care se vorbeşte în toată lumea după un alt rezultat de excepţie obţinut la ultra-maratorul Ultra Africa Race din Mozambic, a fost primit astăzi cu bucurie de către prieteni şi inspectorul şef al ISU Botoşani, Cristian Mihail Amarandei, pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni", a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU, Dorina Lupu, potrivit Agerpres.

Este al şaselea ultra-maraton la care tânărul botoșănean obţine rezultate deosebite, acesta alergând anterior şi în Antarctica, Sahara, Patagonia, Australia sau Mongolia. Toată pasiunea sa a început în urmă cu aproape 10 ani, atunci când fiul său era operat pe cord. De emoţie, pentru a-şi alunga tristeţea a alergat pe toată perioada operaţiei. Oamenii care îl vedeau se mirau cum poate să reziste atât de mult. Operaţia a fost reuşită iar fiul pompierului s-a făcut bine. Atunci s-a hotărât să alerge pentru cauze umanitare, potrivit Adevărul.ro.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel