Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PNL nu îl susține pe Dacian Cioloș în funcția de premier. Ultima decizie a liberalilor
WhatsApp
Misiunea lui Dacian Cioloș de a forma un nou Guvern devine din ce în ce mai grea. Liberalii au anunțat ultimele decizii cu privire la negocierile de  mâine, privind construirea unei majorități pentru guvernare.
PNL nu îl susține pe Dacian Cioloș în funcția de premier

Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputaților, a spus că PNL  nu îl susține pe Dacian Cioloș în funcția de premier. În opinia deputatului Roman, Cioloș este doar un „distrugător”, transmite Antena 3.

De asemenea, liberalul Roman a precizat că va prelua șefia interimară a Camerei Deputaților, după ce Orban își va da demisia.

Și social-democratul Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției, l-a criticat dur pe Dacian Cioloș și a dat de înțeles că nu îl vor susține pe Cioloș ca premier.

"Nu mai avem loc de Cioloș, de Citu, de Iohannis. Nu mai avem loc de acești domni. Nu mai vorbim de școală, că ne moare viitorul", a spus Cazanciuc, la Antena 3

Misiune grea pentru Dacian Cioloș. USR-PLUS vrea Cabinet propriu

 

Pe de altă parte, USR-PLUS spune că va propune un Cabinet propriu în cazul în care, la întâlnirea de miercuri a preşedinţilor partidelor care au fost în coaliţie, nu se conturează negocieri pentru o colaborare cu PNL şi UDMR.

"Depinde ce se va întâmpla în dialogul preşedinţilor de mâine după amiază, dacă se deschid negocierile, pe bune ca să spun, probabil la începutul săptămânii viitoare, s-ar putea luni, marţi, să avem o concluzie. Dacă mâine se spune doar nu discutăm, nu vrem să avem niciun fel de dialog, lucrurile s-ar putea să se rezolve chiar mai repede", a  declarat Dan Barna, vicepreședintele USR-PLUS,  la TVR.

Dacian Cioloș susține că mâine va avea consultări politice, după ședința de Guvern, însă, a fost ferm în ceea ce privește negocierea cu AUR și PSD.

"Nu este în intenţia noastră de a negocia o majoritate cu PSD şi AUR, am spus lucrul acesta foarte clar. Nu avem compatibilităţi politice. Noi ne asumăm aici nişte măsuri de guvernare care cred că nu sunt compatibile cu felul în care PSD şi AUR văd lucrurile. Am spus lucrul acesta de la început. Intenţia noastră este să discutăm cu partenerii din coaliţie şi să refacem această majoritate. Ne-am asumat această responsabilitate şi vom avea o primă discuţie să vedem cum se poziţionează, dincolo de declaraţii publice", a afirmat Cioloş.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel