Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PNL începe formalitățile pentru votul de învestitură din Parlament. Ludovic Orban: „Instalarea noului Guvern e o necesitate”
WhatsApp
Obiectivul PNL este acela de a crește veniturile cetățenilor, prin dinamizarea economiei, și nu prin decizii administrative, iar această creștere trebuie să conducă și la amplificarea puterii de cumpărare, a afirmat Ludovic Orban, liderul liberalilor și premierul desemnat de către președintele Klaus Iohannis pentru formarea viitorului cabinet de miniștri de la Palatul Victoria.
Sursa foto: captură Antena 3

În acest context, primul-ministru desemnat a precizat că joi va depune lista miniștrilor și programul de guvernare în Parlamentul României, urmând ca titularii de portofolii să se prezinte la audierile din comisiile de specialitate, fie luni - cu votul de învestitură, marți, fie marți - cu procedura din plen miercuri. Cu toate acestea, spune el, au existat și situații în care intervievarea miniștrilor a avut loc în aceeași zi cu votul din plen.

„Cât mai repede posibil. E stare de necesitate. România are nevoie de un Guvern legitimat de votul Parlamentului, care să rezolve marile probleme cu care se confruntă țara astăzi", a declarat Ludovic Orban, după ședința PNL din Capitală.

Liberalul a precizat că una dintre aceste probleme este situația unităților administrativ-teritoriale, care acuză o lipsă a banilor.

„Deja avem semnale din toată țara că multe primării nu mai au bani. Deja sunt întârzieri în plata indemnizațiile persoanelor cu dizabilități", a subliniat Ludovic Orban, precizând că multe autorități locale nu mai au nici măcar bani pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene.

El a acuzat guvernarea PSD că „alocă bani pe ochi frumoși, fără niciun fel de analiză a necesităților reale și a priorităților. Pur și simplu, e tot o formă de mituire a primarilor PSD, în perspectiva campaniei electorale".

„Cine nu susține Guvernul propus de noi, de fapt, o ține pe Viorica Dăncilă la Palatul Victoria și ajută PSD, și ajută candidatul PSD. Pentru că Viorica Dăncilă este candidatul PSD la prezidențiale, și cu cât este ținută mai mult la Palatul Victoria, cu atât își va folosi poziția de prim-ministru pentru a-și face campanie", a mai adăugat Ludovic Orban.

Declarațiile sale vin în contextul în care PNL poartă discuții intense, și duminică, pentru formarea Guvernului Orban, în condițiile în care vinerea viitoare se împlinesc zece zile de la momentul în care liderul liberalilor a fost desemnat de către președintele Iohannis pentru alcătuirea viitorului cabinet de miniștri, deci expiră termenul până la care acesta trebuie să înceapă formalitățile premergătoare votului de învestitură din Parlamentului României.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel