Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Plăcintă rustică cu dovlecei: fără grăsimi și fără făină. Cu acest deliciu culinar vei uita de dietă
WhatsApp
Azi vă propunem o nouă rețetă ușoară, care este nu doar gustoasă, ci și super rapidă. Gustul acestei plăinte te va face să uiți că ești la dietă. În plus, se face simplu și rapid. Timpul pe care îl veți pierde este doar atunci când vei da dovlleceii prin răzătoare. Și încă un bonus: dovleceii  sunt foarte bogați în apă (aproape 95% din masa lor), însă în pulpă și mai ales în coaja lor găsim și cantități foarte mari de vitamine B9, B1, A, fosfor, mangan, potasiu, magneziu, dar și alte substanțe nutritive, precum cupru, acid folic, zinc, fier, calciu, vitaminele A și K.
Plăcintă rustică cu dovlecei fără grăsimi și fără făina

Pentru această rețetă veți avea nevoie de:

5 dovlecei medii,

2 ouă mari (sau trei mici),

200 de grame de mozzarella ușoară,

40 de grame de parmezan ras,

o lingură de ulei,

sare și piper după gust.

 

 

Plăcintă rustică cu dovlecei: fără grăsimi și fără făină. Cu acest deliciu culinar vei uita de dietă. Pașii de urmat

 

Mai întâi spălăm dovleceii și tăiam cele două capete. Puteți că nu-i curățați de coajă, care conține cantități foarte mari de vitamine B9, B1, A, fosfor, mangan, potasiu, magneziu, dar și alte substanțe nutritive, precum cupru, acid folic, zinc, fier, calciu, vitaminele A și K. 

 

Încercați și: Mini pizza de vară fără aluat. Este gata în 15 minute și are doar 150 de calorii

 

Dovlecii se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari, îi sărați și lăsați-i pentru 15-20 minute într-o strecurătoare, la scurs. Ulterior, luați câte o grămăjoară și strângeți-o în pumn să se scurgă bine și-i puneți într-un bol. Adăugați la dovleci ouăle, parmezanul ras și 100 g de mozzarella feliată.

 

Puteți prepara și:  Clătite ușoare din dovlecei. O gustare delicioasă și dietetică. O porție are doar 190 de calorii

 

Condimentați cu sare și piper și amestecați totul bine.  Luați o tavă de copt, așezați pe ea hârtie pergament și turnați în ea compoziția, nivelând-o. Tava se dă într-un cuptor încins și plăcinta se coace 190 de grade, timp de 15 minute. În acest moment, adăugați celelalte 100 de grame de mozzarella și o linguriță de parmezan. Plăcinta se mai dă la cuptor pentru cinci minute ca să se formeze o crustă fantastică. Plăcinta noastră rustică este gata. O puteți servi pe masă cu puțină smântână sau iaurt. Poftă bună!

 

Citiți și: Plăcintă cu dovleac. Un desert delicios și aromat, pe care trebuie să-l preparăm în această toamnă

 

Dovleceii proaspeţi sunt mai rar consumaţi, deoarece persoanelor cu digestia sensibilă le pot produce uşoare balonări şi senzaţii de disconfort abdominal. În această formă, au însă efecte terapeutice excelente. Se pot consuma ca atare, tăiaţi în felii lungi, ca şi castraveţii, ori tăiaţi cuburi mărunte şi introduşi în salatele de vară alături de roşii, de ardei, de castraveţi etc. Doza terapeutică  zilnică este de minimum 200 de grame.

 

Vedeți și: Plăcintă neobișnuită din lipii. Crocantă la exterior şi savuroasă la interior, te va cuceri pe loc

 

Dovleceii gătiţi de regulă, se prepară prin fierbere, ceea ce le distruge o parte din vitamine, din flavonoide şi alte principii active complexe. Rămâne însă fosforul, magneziul, potasiul, fibrele alimentare, fiind recomandaţi în dieta cardiacilor, a hipertensivilor, precum şi a celor care au probleme de greutate. Dovleceii prăjiţi sunt cel mai puţin indicaţi.

Studii făcute asupra populațiilor din America Centrală, unde această legumă face parte din alimentația zilnică, au arătat că în aceste zone scleroza multiplă este practic necunoscută. Se pare că flavonoidele, vitamina B9 și alte substanțe active din coaja dovlecelului protejează teaca de mielină, pentru a nu fi distrusă.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel