Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PETIȚIE pentru includerea cetăţenilor Republicii Moldova în programul românesc de vaccinare
WhatsApp
Petiție pentru vaccinarea cetățenilor Republicii Moldova în cadrul programului românesc de vaccinare. Expert Forum a trimis o scrisoare deschisă premierului Florin Cîţu, vicepremierului Dan Barna şi miniştrilor Bogdan Aurescu şi Vlad Voiculescu pentru a solicita extinderea ofertei româneşti de vaccinare anti-Covid la toți cetățenii Republicii Moldova, nu doar aceia care au şi cetăţenie română, ca acum.
gov.ro

Expert Forum a solicitat azi Guvernului României să sprijine vaccinarea tuturor cetățenilor din Republica Moldova. În acest moment, Moldova nu oferă acces la vaccinare cetăţenilor ne-esenţiali, deci va exista adresabilitate bună pentru oferta românească de vaccinare o lungă perioadă de timp după adoptarea măsurii, în rândul tuturor categoriilor sociale, indiferent de regiune, grup etnic sau orientare politică. În același timp, infrastructura românească și importurile semnificative de vaccinuri ar permite României să asiste Republica Moldova în aceste momente dificile, se arată în preambulul petiției pentru vaccinarea moldovenilor.  

Inițiativa a fost anunțată de Sorin Ioniță, președintele Think Thank-ului Expert Forum. 

"EFOR a trimis azi o scrisoare deschisă premierului Florin Cîţu, vicepremierului Barna şi miniştrilor Aurescu şi Voiculescu pentru a solicita extinderea ofertei româneşti de vaccinare anti-Covid la TOŢI CETĂŢENII REPUBLICII MOLDOVA, nu doar aceia care au şi cetăţenie română, ca acum. Există o grămadă de motive, practice şi politice, pentru care ar trebui să facem asta, într-un moment în care Moldova se îndreaptă către alegeri parlamentare anticipate, care probabil vor avea loc cândva în perioada iunie-august.

Cel mai important este însă faptul că ar fi absurd să generăm chiar noi fracturi artificiale în societatea moldovenească, între vaccinaţi şi nevaccinaţi, uneori chiar în cadrul aceleiaşi famili în care unii membri au dublă cetăţenie iar alţii nu. Alte argumente de oportunitate găsiţi în text, mai jos sau pe ww w. expertforum.ro.

Vă invităm, cetăţeni şi organizaţii, să susţineţi ideea noastră semnând scrisoarea", este mesajul lui Sorin Ioniță.

Adaptarea platformei de vaccinare

 

Printre măsurile solicitate prin această petiție se numără și adaptarea platformei de vaccinare pentru a se putea imuniza și cetățenii Republicii Moldova.

"Adaptarea actualei platforme online pentru a permite şi cetăţenilor moldoveni fără cetăţenie română, care au acte valabile emise de autorităţile din Chişinău, să se vaccineze în centrele aflate pe teritoriul României în aceleaşi condiţii în care o pot face acum cei cu dublă cetăţenie".

Cei care doresc să citească intergral petiția și s-o semneze trebuie să acceseze acest LINK.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel