Percheziţii de amploare în trei judeţe pentru destructurarea unei reţele de trafic de minori. Pentru ce sume erau obligaţi minorii să întreţină relaţii sexuale
Autor: Andreea Cosma pe 26 mai 2021, 15:52 | Abuzuri

Poliţiştii braşoveni au efectuat un număr de 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Braşov, Prahova şi Argeş, în cadrul a două dosare penale, vizând infracţiuni din sfera criminalităţii organizate - trafic de minori, proxenetism, precum şi trafic de droguri de mare risc şi operaţiuni cu substanţe psihoactive interzise, au declarat miercuri surse judiciare apropiate anchetei.

Conform surselor menţionate, suspecţii sunt, majoritatea, persoane cu antecedente penale, cunoscute ca făcând parte din sfera criminalităţii organizate din judeţul Braşov.Aceştia vindeau cocaină şi amfetamine, cu preţuri între 300 şi 500 de lei doza, cu preponderenţă la cunoscuţi, piaţa de desfacere fiind judeţul Braşov."Legat de traficul de minori, avem două victime, una de 15 ani şi una de 17 ani, ambele recrutate prin metoda lover boy, prin inducere în eroare, şi ulterior, prin violenţă, obligate la prostituţie. Le spuneau că sunt iubitele lor, le câştigau încrederea şi, ulterior le spuneau că au nevoie de bani şi că, dacă practică prostituţia, este în beneficiul tuturor. Nu erau din familii defavorizate. Fetele aveau anunţuri pe site-uri de profil, suspecţii le conduceau pe victime fie în camere închiriate la hotel, fie la adresele clienţilor. Preţurile erau în funcţie de serviciile sexuale oferite, de la 150 la 350 de lei", au precizat sursele citate.Potrivit acestora, au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere, respectivele persoane fiind audiate la sediul IPJ Braşov.

Abuzuri Vezi toate articolele
Crossuri parteneri