Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pește afumat provenit din ROMÂNIA, contaminat cu Listeria. Autoritățile sunt în ALERTĂ
WhatsApp
Alertă alimentară în Bulgaria, unde peste 250 de kilograme de macrou afumat provenind din România, au fost retrase de la vânzare întrucât s-a descoperit că peștele era infestat cu Listeria.

Scandal în legătură cu macroul românesc retras de pe piața bulgărească. Descoperirea a fost făcută de Departamentul bulgar pentru siguranță alimentară din țara vecină, care a testat aleatoriu diverse produse.

Cele 250 de kilograme de macrou afumat sunt marca Ocean Fish și au fost distribuite în toată Bulgaria. Oficialii au făcut apel către populație să returneze produsele contaminate, pentru a fi distruse.

Reprezentanții Ocean Fish, compania implicată, susțin că alerta alimentară din Bulgaria ar fi nefondată. Potrivit Ocean Fish, cele 250 de kg de macrou afumat distribuite în țara vecină respectă normele de siguranță alimentară impuse de Uniunea Europeană.

„Autorităţile veterinare bulgare au transmis alerta către autorităţile veterinare din România şi săptămâna trecută, aceştia din urmă au fost în control la noi, au făcut verificările corespunzătoare şi alerta sus menţionată a fost închisă. Noi, între timp, am obţinut un buletin de analize, de numărătoare, care dovedeşte lipsa listeria în produsul respectiv”, se precizează într-un comunicat al companiei Ocean Fish, remis presei centrale din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel