Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Paşaport de vaccinare. Merkel anunţă când va deveni disponibil: "Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de el"
WhatsApp
Pașaportul de vaccinare va fi introdus în Uniunea Europeană. Angela Merkel pare că a cedat presiunilor venite din partea mai multor țări și a ajuns la concluzia că documentul va fi necesar Uniunii Europene în lupta cu coronavirusul.

Paşapoartele digitale de vaccinare vor fi disponibile probabil înainte de vară, a declarat cancelarul german Angela Merkel după un summit virtual al UE, potrivit Reuters.

„Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat de vaccinare digitală”, a declarat Merkel într-o conferință de presă joi, adăugând că Comisia UE ar avea nevoie de aproximativ trei luni pentru a crea baza tehnică pentru astfel de documente.

Anunţul cancelarului german vine după ce iniţial s-a exprimat împotriva ideii de paşaport de vaccinare, alături de preşedintele Franţei Emmanuel Macron.

Între timp, cancelarul austriac Sebastian Kurz a susţinut puternic ideea introducerii de beneficii pentru persoanele vaccinate prin ''paşapoarte verzi digitale'' şi a precizat că mai multe state europene vor adopta separat astfel de demersuri dacă nu va fi o decizie la nivelul Uniunii Europene.

Citeşte şi: Paşaport de vaccinare. Cancelarul austriac confruntă UE: "Unele state membre îl vor adopta separat"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel