Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Parlamentarii rămân fără mâncarea IEFTINĂ de la restaurant. ADIO, borș la 2 lei și piept de pui la 4,5 lei
WhatsApp
Parlamentarii ar putea rămâne fără mâncarea ieftină de la bufet. Restaurantul de la parterul Camerei Deputaților se privatizează, potrivit unui memorandum aprobat de conducerea instituției, relatează Realitatea.net . Totul după ce în ultimul an restaurantul nu a mai adus profit din cauza pandemiei.
Parlamentarii rămân fără mâncarea IEFTINĂ de la restaurant (Sursa foto: captura Realitatea)

Restaurantul din Parlamentul României a început noul an cu un nou meniu, la prețuri la fel de mici, comparabile cu cele din cantinele din campusurile studențești. Prețurile sunt neschimbate de trei ani, de la începutul fostei legislaturi.

Potrivit noului meniu introdus din 11 ianuarie, parlamentarii pot cumpăra, de exemplu, un borş ţărănesc cu legume cu doar 2,75 lei și un piept de pui la grătar cu 4,5 lei. Iar un mic dejun cu ouă prăjite, telemea de vacă şi cartofi prăjiţi costă 7,13 lei. Sunt și delicatese, ca păstrăv la grătar sau antricot cu sos de vin, care costă 16,01 lei, respectiv 9,7 lei.

Însă Camera Deputaților a decis să privatizeze restaurantul Parlamentului, după ce în ultimul an localul a stat mai mult închis din cauza pandemiei.

„Acest serviciu este pe pierderi de mai mulţi ani de zile. Urmează şi pasul acesta de a mări preţurile şi a le aduce la un nivel corespunzător”, declara Gabriel Andronache, liderul deputaţilor PNL.

Deputații s-au plâns și de felul în care sunt preparate alimentele, unul insalubru au declarat aceștia. Astfel, în pofida faptului că mâncarea e mai scumpă, cantina de la Senat a devenit principalul punct de atracţie al tuturor parlamentarilor.

Prețuri mult mai mici decât în piața reală

 

În prezent, prețurile sunt cu mult mai mici față de restul pieței. În timp ce românii dau cel puțin 50 de lei pe un meniu la restaurant, aleșii plătesc pentru un prânz puțin peste 10 lei.

Astfel, la restaurantul de la Parlament, prețurile unui meniu arătau în felul următor pe 7 aprilie: un piept de pui costă 7,20 lei, garnitura de piure 2,45 lei, salata de varză 1,35 lei și o ciorba de pui - 3,20 lei. In total, un meniu complet costa aproximativ 14 lei.

Secretarul general al Camerei Deputaţilor, George Dumitrică, a declarat că externalizarea restaurantului se va face printr-o licitaţie, iar procedura ar putea dura între 3 şi 6 luni, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel