Parlamentarii, plătiți cu 261 lei pentru 6 minute de muncă
Autor: Narcis Popa pe 20 ian 2020, 23:54 | Politică

Parlamentarii din provincie au primit, luni, "pentru fix 6 minute de job", reprezentând timpul petrecut în ședința extraordinară Camerei Deputaților, suma de 261 de lei fiecare, a scris, luni, pe Facebook, deputatul USR Iulian Bulai. Potrivit acestuia, în sală au fost doar 60 de deputați.

"Joaca de-a populismul continuă astăzi. Cu 5 minute de plen. Pentru a arăta poporului că parlamentarii muncesc. O practică puterea când legiferează de urgență: azi modificare legii educației naționale. Sau când vrei să mai anunți niște achiziții de la Pro România. Atât spre PSD cât și spre PNL. O face opoziția când vrea să pună piedici guvernului și vrea s-o pună de moțiune de cenzură, de exemplu. În sesiune extraordinară. Acest populism cu sala goală trebuie să înceteze. Eu sunt aici cu o parte din colegii mei", potrivit mesajului publicat de Iulian Bulai, după ședința extraordinară a plenului Camerei Deputaților.

"Legiferarea heirupistă ar trebuie să înceteze. Joaca de-a Parlamentul trebuie să se oprească. Pentru fix 6 minute de job, parlamentarii au primit astăzi 261 de lei. Nu toți. Doar cei din provincie. Azi am fost 60 de oameni în sală. Voi cât munciți pentru 261 de lei?", a mai notat acesta.

Pentru ce s-au reunit astăzi parlamentarii

 

Plenul Camerei Deputaților s-a reunit, de la ora 16.00, în ședință pentru a prezenta și distribui comisiilor de specialitate proiectul de aprobare a OUG care prevede că persoanele de sex femininin care lucrează în instituțiile de învățământ se pot pensionar, opțional, la 65 de ani, în loc de 63.

De asemenea, liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat, în ședința plenului, că a depus la cabinetul președintelui Camerei Deputaților și la Biroul Permanent informarea privind aderarea la grupul PNL a următorilor deputați: Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Mircea Banias, Liviu Ioan Balint, Damian Florea, Remus Borza.

De asemenea, președintele forului legislativ, Marcel Ciolacu, a prezentat informarea scrisă a deputatului Emilia Marilena Meiroșu, care și-a încetat activitatea din grupul parlamentar PRO Europa pentru a activa în grupul PSD.

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Politică Vezi toate articolele
Crossuri parteneri