Păpușa Barbie împlinește 61 de ani
Autor: StiriDiaspora Team pe 9 mar 2020, 23:19 | Lifestyle

Păpușa Barbie, unul dintre simbolurile copilăriei, împlinește astăzi 61 de ani.

Păpușa Barbie a fost lansată pe data de 9 martie 1959, la târgul american de jucării din New York.

Având o înălțime de 11 cm, păr lung și blond, Barbie este prima păpușă produsă în masă în Statele Unite ale Americii ce arată ca un adult. La doi ani după ce a fost fabricată, păpușa a primit și un partener, pe Ken.

De-a lungul timpului, imaginea păpușii a fost regândită de mai multe ori de către creatorii săi, însă indiferent de modificările suferite, aceasta a rămas una dintre jucăriile preferate ale copiilor.

 

Păpușa Barbie, un simbol al copilăriei

 

De-a lungul timpului, Barbie a generat vânzări uriașe, dar și controverse. Unii critici susțin că toate ținutele lui Barbie și casele de vis ale acesteia au încurajat copiii să fie materialiști.

Cele mai multe controverse le-au generat talia minusculă, sânii mari ai păpușii și, în general, aspectul perfect al acesteia. Mulți critici sunt de părere că păpușa le-ar fi oferit fetițelor un exemplu ireal. Încercând să o copieze, acestea au dezvoltat atitudini nesănătoase.

În ciuda criticilor, peste un miliard de păpuși Barbie au fost vândute în întreaga lume, din 1959 până acum, iar Barbie este un simbol la nivel global, relatează Mediafax.

Te-ar putea interesa și ....
Lifestyle Vezi toate articolele
Crossuri parteneri