Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pandemia de coronavirus a răpus peste o sută de medici din Italia: "Fiecare victimă lasă o cicatrice în inima medicilor"
WhatsApp
În Italia, numărul deceselor în rândul medicilor din cauza COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, a ajuns joi la pragul de 100, relatează dpa.

Ultima victimă este o femeie de 62 de ani, medic de familie în oraşul Mira, în provincia Veneţia, a anunţat asociaţia medicilor Fnomceo.

Italia este copleşită de epidemia de coronavirus, iar personalul medical nu a beneficiat întotdeauna de materiale de protecţie adecvate, precum mănuşi şi măşti.

"Fiecare victimă a lăsat o cicatrice profundă în inima fiecărui medic italian", a declarat preşedintele Fnomceo, Filippo Anelli, într-un comunicat.

"Deficienţele şi omisiunile organizaţionale sunt dificil de înţeles şi chiar mai dificil de justificat în lumina acestor cifre tragice", a adăugat el.

Citeşte şi: Italia. Drama Elenei, asistenta româncă MOARTĂ departe de casă şi de familie: "S-a dedicat trup şi suflet pacienţilor săi"

Sâmbătă, Carlo Palermo, şeful sindicatului medicilor Anaao Assomed, a vorbit despre 120 de decese în rândul personalului medical, dintre care 80 de medici şi 40 de asistente şi infirmiere.

Miercuri, Italia a raportat aproape 140.000 de cazuri de coronavirus, cu aproape 10% din cazuri - 13.522 - membri ai personalului medical.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel