Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Te lovești de o problemă deosebită și vrei să o semnalezi? Ai nevoie de ajutor pentru reintegrarea pe piața muncii? Așteptăm mesajele tale de luni până vineri între orele 9:00 și 18:00 la numărul de telefon 0722.264.462 sau pe email la [email protected].
Conținuțul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
Ovidiu Burdușa: „Vor fi două valuri de întoarcere acasă a românilor din Diaspora”
WhatsApp
Secretarul de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Ovidiu Burduşa, susține, la interviurile ȘtiriDiaspora.ro, că vor fi două valuri de întoarcere a românilor din Diaspora și a explicat ce-i oprește pe românii din străinătate să revină în România și să-și deschidă o afacere.

„Sunt foarte multe situații. În primul rând lipsa unei infrasctructuri, lipsa spitalelor. Vă dați seama că sunt oameni obișnuiți, care stau de 15-20 de ani în străinătate, și sănătatea nu-ți este practic asigurată. Probabil unii s-au obișnuit acolo și așteaptă pensionarea.

Eu am spus de fiecare dată că vom avea primul val de întoarcere în țară cu cei care au plecat în anii `90 care aveau 20 de ani și care vor intra la pensie. Fac un calcul scurt: în momentul în care tu stai la Roma și iei o pensie de 1.200 euro și 80% îi dai pe chirie, cred că ar fi mai bine să vii acasă pentru că ai casa ta, iar în momentul în care iei 1.200 euro, în orice județ al României, trăiești foarte bine. Acesta va fi primul val al românilor care s-ar întoarce acasă”, a explicat Ovidiu Burduşa la interviurile StiriDiaspora.ro.

 

Ovidiu Burdușa: „Salariul mediu sper că va fi ridicat în viitorul apropiat”

 

„Al doilea val ar fi în momentul în care salariul mediu în România va ajunge undeva la 700-800 euro.

În acel moment îți vei face un calcul și te vei întreba de ce să stai în străinătate și plătești o chirie foarte scumpă când poți să vii în România și să profiți de acest salariu mediu care sper că va fi în viitorul apropiat foarte ridicat”, a mai adăugat secretarul de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Locul tau este acasa! Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel