Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OUG anticipate. USR: "PSD, ALDE şi UDMR nu vor ca românii din diaspora să poată vota în condiţii decente"
WhatsApp
Uniunea Salvaţi România apreciază că respingerea Ordonanţei de urgenţă pentru alegeri anticipate, în plenul Senatului, reprezintă o dovadă a faptului că PSD, ALDE şi UDMR vor să "îngrădească dreptul românilor de a vota".

"Ordonanţa de urgenţă pentru anticipate, care facilita votul românilor, inclusiv al celor din diaspora, a fost respinsă în plenul Senatului prin votul PSD, UDMR şi ALDE. Senatorii USR au votat, alături de cei ai PNL, în favoarea ordonanţei. Votul de astăzi din Senat dovedeşte încă o dată că PSD, ALDE şi UDMR nu scapă nicio ocazie să îngrădească dreptul românilor de a vota. Pentru că se tem de votul românilor. PSD, ALDE şi UDMR nu vor nici ca diaspora să poată vota în condiţii decente, timp de trei zile, pentru că ştiu bine că românii din străinătate nu votează cu ei. Şi atunci îi pedepsesc, lipsindu-i şi de o reprezentare corectă în Parlamentul de la Bucureşti", se arată într-un comunicat al formaţiunii.

 

Ordonanţa, respinsă de Senat

 

Senatoarea USR Florina Presadă apreciază că nu s-ar fi ajuns în această situaţie dacă s-ar fi dat curs solicitărilor Uniunii de a înfiinţa Comisia de cod electoral la începutul acestei legislaturi.

"USR a cerut în mai multe rânduri întrunirea Comisiei de cod electoral, astfel încât parlamentarii să aibă ocazia de a pune în acord diversele prevederi din legile electorale. Ne-am trezit trei-patru ani mai târziu că trebuie să modificăm legile electorale pentru a putea desfăşura alegeri în cele mai bune condiţii. Deci, dacă s-ar fi dorit să avem o legislaţie electorală cu prevederi unitare, lucrul acesta s-ar fi putut face. Din păcate, nu am avut voinţă politică din partea majorităţii formate în jurul PSD şi a lui Liviu Dragnea în 2016, majoritate care vrea să decidă în continuare cum votează românii. PSD a votat împotriva ordonanţei pentru că nu-şi doreşte ca românii să poată vota în cele mai bune condiţii, nu-şi doreşte o reprezentare corectă a diasporei şi, în mod evident, nu-şi doreşte alegeri anticipate, pentru că nu ar mai obţine acelaşi număr de mandate ca în 2016", a declarat Presadă.

Senatul a respins, în şedinţa plenului de miercuri, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată, OUG 26/2020 privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Proiectul de respingere a ordonanţei a fost adoptat cu voturi 86 de voturi "pentru" (PSD, UDMR şi ALDE) şi 34 "împotrivă" (PNL şi USR). 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel