Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ordonanţa 6. CFR Călători nu retrage toate biletele de tren spre şi dinspre Suceava. Ce categorii de persoane pot călători acolo
WhatsApp
CFR Călători va emite tichete de călătorie pentru municipiul Suceava şi zona limitrofă numai pentru persoanele la care face referire articolul 3 din Ordonanţa Militară nr. 6/30.03.2020, după instituirea carantinei în această localitate, însă momentan niciun tren nu a fost anulat, au informat marţi reprezentanţii companiei.
Şeful ANPC critică starea de curățenie din trenurile CFR. „Mi-ar fi plăcut un protest şi în legătură cu igenizarea vagoanelor”

"Având în vedere prevederile Ordonanţei Militare nr. 6 din data de 30.03.2020, CFR Călători va emite tichete de călătorie pentru municipiul Suceava şi zona limitrofă numai pentru persoanele la care face referire articolul 3 din Ordonanţa Militară: Art. 3 - În zona carantinată prevăzută la art. 1 este permisă intrarea, respectiv ieşirea pentru: b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale,
sanitar, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor", potrivit companiei.

Eliberarea legitimaţiilor de călătorie se face în baza adeverinţei de la angajator şi a legitimaţiei de serviciu.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni seara, emiterea Ordonanţei Militare nr. 6 prin care s-a decis carantinarea municipiului Suceava şi a unei zone limitrofe formate din opt comune, dar şi stabilirea unei zone de protecţie asupra unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava.

"Evoluţia cazurilor din judeţul Suceava, densitatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecţiilor, analiza făcută cu specialiştii în boli infecţioase, cu toţi cei care ne desfăşurăm activitatea zi şi noapte în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, împreună cu toţi factorii implicaţi, inclusiv alte instituţii medicale care pun umărul la rezolvarea unor probleme extrem de importante, toate acestea au făcut ca în această seară să luăm o decizie extrem de importantă. În acest sens, am emis Ordonanţa Militară nr. 6 din 30 martie 2020, privind instituirea măsurii de carantinare asupra municipiului Suceava, a unor comune din zona limitrofă, precum şi instituirea unei zone de protecţie asupra unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava", a spus Vela.

Zona de carantină va fi formată din municipiul Suceava şi comunele Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei.

Zona de protecţie este cea din jurul localităţilor carantinate.

Potrivit secretarului de stat în MAI Raed Arafat, peste 2.100 de cazuri sunt confirmate ca fiind pozitive cu COVID-19 în România, dintre acestea 593 fiind din Suceava.

"Raportul Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, de la ora 20:00, ne arată că sunt la acest moment 2.109 cazuri confirmate în ţară, 65 de decese care sunt cauzate de COVID-19. Iar aici vreau să subliniez situaţia deosebită în care se află municipiul Suceava. Din cele 2.109 cazuri confirmate, 593 se află în municipiul Suceava", a precizat luni seara şeful DSU, într-o declaraţie la sediul MAI. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel