Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Orban, reacție dură după anunțul demisiilor parlamentarilor: „Minciună, demagogie“
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban a caracterizat drept „o minciună gogonată” și un demers demagogic demisia anunțată de liderul PSD Marcel Ciolacu din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia de pensie specială.
Sursa foto: captură Antena 3

Premierul a declarat la Realitatea Plus că pensia specială se calculează proporțional cu durata mandatului, și că liderul PSD are deja un mandat, deci beneficiază de pensie.

Soluția, spune Orban, ar fi convocarea birourilor reunite ale Parlamentului, modificarea legii privind statutul deputaților și senatorilor și abrogarea articolului de lege care stabilește pensiile speciale.

"În primul rând, domnul Ciolacu şi cu ceilalţi pesedişti care au anunţat că îşi vor da demisia ca să nu beneficieze de pensie specială, cei mai mulţi au mai multe mandate, deci ei deja beneficiază de pensie specială. Domnul Ciolacu are un mandat întreg 2012 - 2016, el fiind la al doilea mandat. Nu este adevărat că cine îşi dă demisia nu mai beneficiază de pensie specială. Domnul Ciolacu va avea din patru ani de mandat calculată indemnizaţia pentru acest mandat o zi în minus. (...) PSD a inventat pensiile speciale. Legea privind statutul deputaţilor şi senatorilor a fost modificată şi s-au introdus pensiile speciale în legislatura trecută, singurul partid care a votat împotrivă a fost PNL", a susţinut Ludovic Orban.

Pe lângă liderul PSD, și parlamentarii USR au anunțat că vor demisiona din Parlament pentru a nu beneficia de pensie specială, conform unei postări a lui Dan Barna pe Facebook.

"E o soluţie foarte simplă şi îi solicit domnului Ciolacu, dacă vrem să se desfiinţeze pensiile speciale pentru parlamentari - că tot au majoritate parlamentară -, să convoace Birourile permanente reunite săptămâna asta şi împreună să adoptăm unul din proiectele de lege prin care se propune modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor în sensul abrogării articolului 49, astfel încât să nu mai beneficieze niciun parlamentar sau fost parlamentar de pensie specială. Demagogia asta cu demisia înainte de terminarea mandatului că nu mai primeşti pensie specială este pur şi simplu o minciună sfruntată", a afirmat Orban.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel