Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Orban, mesaj după RECORDUL de infectări: "Un moment de cumpănă. AMENZI drastice pentru încălcarea regulilor"
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban spune că România se află într-un moment "de cumpănă, de inflexiune", după ce autoritățile au anunțat miercuri că au fost înregistrate 4.016 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19) în ultimele 24 de ore. 
gov.ro

"Suntem într-un moment de cumpănă, de inflexiune. Putem opri creșterea numărului de cazuri, dar ca să reușim atingerea acestui obiectiv va trebui ca toate instituțiile implicate în prevenirea, în asigurarea respectării măsurilor de protecție, în informarea constantă și corectă a cetățenilor despre evoluția pandemiei să fie mobilizate la maxim și mai ales să direcționăm toate resursele umane pe care le avem și toate acțiunile le care întreprindem, inclusiv controalele, către acele zone unde rata de răspândire este mai mare și unde există risc mai mare de răspândire”, a declarat Ludovic Orban în cadrul ședinței de Guvern.

Premierul spune că cele mai multe persoane s-au infectat la evenimentele private, motiv pentru care acestea vor fi interzise 30 de zile.

"Cele mai multe controale au arătat că au fost încălcate flagrant. Au fost identificate nunți de 200-250-300-500 de persoane, botezuri și alte petreceri care au încălcat drastic, iar acest lucru s-a și văzut”, precizează Orban, potrivit Mediafax.

El i-a cerut ministrului de Interne, Marcel Vela, ca polițiștii să dea „amenzi drastice” unde constată încălcarea regulilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel