Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Orban, declarații în scandalul UNIFARM în fața Parlamentului: „Este doar noroi aruncat prin ventilator, către mine“
WhatsApp
Ludovic Orban a fost chemat la "Ora premierului", în Camera Deputaților, pentru a răspunde întrebărilor parlamentarilor, pe tema "Jaful UNIFARM, sub masca pandemiei". Premierul a afirmat însă că este atacat politic și că doar se încearcă împroșcarea cu noroi.

PSD și USR îl acuză pe premierul Orban de neregulile de la UNIFARM, după ce directorul Adrian Ionel a fost acuzat de procurorii DNA că a cerut mită 760.000 de euro pentru achiziția de măști și combinezoane.

„Sunt uimit de subiectul care este pus în dezbatere, pentru care este utilizată procedura de chemare a premierului în faţa Camerei Deputaţilor, pentru că acesta mi se pare un subiect care nu are legătură directă cu activitatea mea de premier şi prin care se încearcă crearea unei legături inexistente între mine şi guvernul pe care îl conduc, cu o cercetare a unei instituţii a statului.

Îmi pare că în loc să ne concentrăm pe adevăratele priorităţi, PSD caută să arunce în spatele meu, într-un mod insidios, să facă legături fără niciun fel de fundament între mine ca premier şi activitatea unei societăţi a statului, despre care, este adevărat că există o anchetă în curs, şi mă bucur că există o anchetă în curs. Este cea mai bună dovadă a faptului că instituţiile din domeniul justiţiei îşi fac datoria“, a spus Orban.

„M-aş fi aşteptat să discutăm despre modul cum Guvernul este lăsat fără pârghii de către CCR în lupta împotriva COVID-19. (...) în ianuarie 2017, PSD a declanşat operaţiunea de măcelărire a Justiţiei, atacarea la CCR a unor decizii; PNL a luptat pentru apărarea dreptului justiţiei de a ancheta faptele de corupţiei. Astăzi avem instituţii funcţionale şi este o dovadă că PNL susţine statul de drept“, a spus Ludovic Orban.

(...)

„Activitatea mea de 30 de ani este o activitate în lumină publică, în care n-am luat niciodată niciun capăt care nu mi s-a cuvenit, în funcțiile publice pe care le-am deținut. O activitate în care corectitudinea, cinstea și dedicarea pentru servirea interesului public au fost lege. Orice încercare de a arunca cu noroi în direcția mea, prin ventilator, este sortită eșecului, pentru că stă drept dovadă toată activitatea mea din ultimii 30 de ani”, a încheiat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel