Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Orban: Camerele reunite vor dezbate miercuri solicitarea de revocare a Renatei Weber din funcția de Avocat al poporului
WhatsApp
Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat că au fost convocate pentru miercuri, la ora 13.00, Camerele reunite pentru a dezbate solicitarea de revocare din funcția de Avocat al poporului a Renatei Weber.
Sursa foto: captură Antena 3

„Comisiile juridice se vor întruni după ședința Birourilor Permanente Reunite pentru a elabora raportul pe solicitarea formulată de grupurile parlamentare PNL, USRPLUS și UDMR și vor pregăti până la începerea plenului raportul și proiectul de hotărâre de revocare”, a declarat miercuri Ludovic Orban.

Acesta a fost întrebat ce îi reproșează Renatei Weber. „Încălcarea Constituției și a legilor țării”, a răspuns liderul liberal, care a precizat că un nou Avocat al poporului va fi numit până la sfârșitul lunii iunie.

Întrebat, de asemenea, dacă s-a decis în Coaliție cine o va înlocui pe Renate Weber, Ludovic Orba a spus: „Când vom avea o decizie, o vom face publică”.

Rapoartele Avocatului Poporului din perioada 2018-2020 au fost respinse marți în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului.

„Ca urmare a rezultatului acestui vot, noi vom solicita revocarea Avocatului Poporului. (...) Mâine dimineață vom convoca BPR pentru a stabili o reuniune de plen. Dacă sunt îndeplinite condițiile procedurale, vom dezbate și cererea de revocare”, a spus marți Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel