Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OMS explică explozia cazurilor de COVID în Europa și vine o soluție: „Puneţi cazurile de contact în carantină”
WhatsApp
Organizația Mondială a Sănătății face legătura între creșterea uriașă a numărului de cazuri de coronavirus în Europa și eșecul în ceea ce privește plasarea în carantină a persoanelor expuse virusului,

Directorul OMS pentru urgențe, Michael Ryan, spune că, dacă i s-ar putea îndeplini o dorință, ar fi să se asigure „fiecare contact al unui caz confirmat este în carantină pentru perioada corespunzătoare”. „Nu cred că acest lucru a fost făcut undeva sistematic. Este în mare parte din motivul pentru care vedem un număr atât de mare de cazuri”, a adăugat el.

Aproximativ jumătate din cele 48 de țări cuprinse în regiunea europeană a agenției au înregistrat creșteri de aproximativ 50% în cazuri în ultima săptămână, iar internările în spital și ratele de deces au început să crească, în consecință, a explicat el.

 

Guvernele să și să salveze vieți și mijloace de trai

 

„Prea multe țări au trasat o linie de sosire imaginară și, atunci când o trec, decelerează unele dintre măsuri. Este o situație dură acum pentru statele din Europa și America de Nord, să revină într-o posibilă carantină, oamenii sunt epuizați, sunt obosiți și nu este o situație ușoară pentru Europa, America de Nord. Dar există speranță, există o șansă să întoarcem situația”, a adăugat el.

Într-o conferință de presă, directorul general al OMS a făcut apel la autoritățile din toate țările să persevereze în lupta contra noului coronavirus, relatează The Guardian.

„Știu că există oboseală, dar virusul a arătat că, atunci când lăsăm garda jos, poate țâșni vertiginos și să pună în pericol spitalele și sistemele de sănătate. Așa că este important ca toate guvernele să se concentreze pe elementele fundamentale care ajută la întreruperea lanțurilor de transmisie și să salveze vieți și mijloace de trai”, a spus Tedros Ghebreyesus.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel