Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oficial: Pandemia COVID devine o pandemie a nevaccinaților
WhatsApp
Varianta Delta a COVID-19 este acum tulpina dominantă la nivel mondial, însoțită de un val de decese în jurul Statelor Unite aproape în totalitate printre persoanele nevaccinate, declară oficiali americani.
Foto ILUSTRATIV

Cazurile COVID-19 din SUA au crescut cu 70% față de săptămâna precedentă, iar decesele au crescut cu 26%, cu focare care au apărut în anumite zone ale țării cu rate scăzute de vaccinare, a declarat directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, Rochelle Walensky, conform Reuters.

Media zilnică de cazuri confirmate, în ultimele șapte zile, depășește 26.000, mai mult de dublu față de datele din iunie, când media era de 11.000 cazuri.

„Pandemia COVID devine o pandemie a celor nevaccinați”, a spus Rochelle Walensky, adăugând că 97% dintre persoanele care ajung în spitale din Statele Unite cu COVID-19 sunt nevaccinate.

Aproximativ 1 din 5 noi cazuri de COVID-19 confirmate în SUA sunt în statul Florida.

Walensky i-a îndemnat pe americanii nevaccinați să se imunizeze și a spus că vaccinurile Pfizer și Moderna Inc s-au dovedit a fi deosebit de eficiente împotriva variantei Delta.

Varianta Delta, care este semnificativ mai contagioasă decât varianta originală a COVID-19, a fost detectată în aproximativ 100 de țări la nivel global și este acum varianta dominantă la nivel mondial, a declarat, la rândul său, expertul în boli infecțioase Anthony Fauci.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel