Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oameni de ştiinţă, îngrijoraţi de cazurile de reinfectare cu noul coronavirus
WhatsApp
Cazul unui bărbat din Statele Unite care s-a infectat de două ori cu SARS-CoV-2 arată că oamenii de ştiinţă mai au încă foarte multe lucruri de învăţat despre reacţia imunitară a organismului uman în faţa COVID-19 şi a ridicat, totodată, o serie de întrebări legate de vaccinare, au declarat marţi mai mulţi experţi din Marea Britanie, citaţi de Reuters.
radiografie_covid

Oamenii de ştiinţă spun că deşi cazurile cunoscute de reinfectare cu noul coronavirus sunt rare, iar bărbatul din Nevada s-a vindecat între timp, astfel de situaţii medicale sunt îngrijorătoare. Alte cazuri izolate de reinfectare au fost raportate la nivel mondial, inclusiv în Asia şi în Europa.

Medicii pacientului din Nevada, care au raportat iniţial cazul în august într-un articol ce nu a fost evaluat de colegii lor, au dezvăluit că anumite teste sofisticate au arătat că tulpinile virale asociate fiecărei infecţii erau diferite genetic. "Descoperirea întăreşte punctul de vedere conform căruia în continuare nu ştim suficient de multe lucruri despre reacţia imunitară la această infecţie", a declarat Paul Hunter, profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii East Anglia. Brendan Wren, profesor de ştiinţa vaccinurilor la London School of Hygiene & Tropical Medicine, a spus că pacientul din Nevada este unul dintre cazurile confirmate pe plan mondial de reinfectare cu noul coronavirus. 

 


Primul deces din lume cauzat de o reinfectare

 


Între timp, un deces după reinfectare cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat în Olanda. Este vorba de o femeie de 89 de ani care a murit din cauza COVID-19, boală pe care a făcut-o de două ori şi ale cărei simptome au fost agravate de o formă rară de cancer de măduvă osoasă de care suferea. Cazul acestei femei este considerat a fi primul deces cauzat de o reinfectare cu noul coronavirus, conform EFE. Virusologul Marion Koopmans a declarat marţi că pacienta fost internată în spital în primul val de contagieri, după ce a dezvoltat simptome precum febră şi tuse puternică şi a fost externată la o săptămână după dispariţia simptomelor şi după ce a fost testată negativ cu noul coronavirus. Virusologul olandez a subliniat că până în prezent au fost raportate puţine cazuri de reinfectare în întreaga lume şi că, în majoritatea acestora, simptomele sunt mai uşoare decât în timpul primei contagieri.

Deşi cercetătorii sunt de părere că reinfectările continuă să fie "o excepţie" de la regulă, Koopmans crede că vor avea loc "şi mai multe". Întrebarea care se pune este dacă este vorba de un lucru atipic pentru COVID-19, deoarece în multe cazuri cea de-a doua contagiere a avut loc la doar câteva luni de la prima infectare.

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel