Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă în brațe cu nepotul ei, imaginea cel mai des distribuită de Papa Francisc
WhatsApp
Papa distribuie fotografiile unei bunici românce cu nepotul ei în brațe, imagine surprinsă în timpul vizitei Papei, la Iași, în 2019.

De câteva zile, Papa Francisc oferă celor pe care îi primește în audiențe la Palatul Apostolic sau Domus Sanctae Marthae - episcopi, capete de dicaster, colaboratori și invitați - imaginea bunicii românce  cu nepotul ei în brațe, bebeluș pe care, în timpul Călătoriei apostolice a Papei în România (31 mai-2 iunie 2019) femeia i l-a arătat Sfăntului Părinte.

În timp ce papamobilul trecea prin mulțime, cu ocazia întâlnirii cu tinerii și familiile din Piața Palatului Culturii din Iași (1 iunie 2019), bunica aceasta a ridicat copilul peste bariere pentru a-l arăta Papei Francisc, care s-a uitat înapoi și s-a entuziasmat. El a mărturisit chiar și în discursul său din acea zi  adresat tinerilor români: „Termin, dar nu vreau să omit să menționez o experiență pe care am avut-o când am intrat în piață. Era o femeie bătrână, destul de bătrână, bunică. În brațe îl ținea pe nepotul ei, de aproximativ de două luni, nu mai mult. Când am trecut, mi l-a arătat. Am zâmbit și ea mi-a răspuns cu un zâmbet de complicitate, de parcă mi-ar spune: „Uite, acum pot visa!”. În acel moment am fost emoționat și nu am avut curajul să merg și să o aduc aici în față. Acesta este motivul pentru care vă spun acum: Bunicii visează când nepoții merg înainte, iar nepoții au curaj când își iau rădăcinile de la bunici”. Aceleași cuvinte sunt afișate pe spatele fotografiei, potrivit korazym.org.

2. -imagine fara descriere- (l_observator_ziar.jpg)

În antetul cardului, este citată o frază a profetului Ioel, pe care Papa o repetă adesea în timpul întâlnirilor cu tinerii, pentru a sublinia importanța legăturii dintre generații: „După aceasta, îmi voi revărsa spiritul asupra fiecărui om și vor deveni profeți pe fiii tăi și pe fiicele tale; bătrânii tăi vor avea vise, tinerii tăi vor avea viziuni (Gl 3,1) ”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel