Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă din SUEDIA despre votul la prezidențiale: „Ne îngrijorăm ca nu cumva să renunțe lumea...“
WhatsApp
Un medic român stabilit în Suedia a explicat că mulți dintre românii de acolo nu se vor mai prezenta la turul al doilea, fiind dezamăgiți de rezultatele obținute în primul tur în România.

O româncă stabilită în Suedia a relatat, pentru Digi24, culisele alegerilor pentru președintele României în țara unde locuiește acum. Ea a povestit că mulți dintre românii din Suedia, dezamăgiți de rezultatele primului scrutin, au spus că nu vor să mai voteze în turul al doilea.

„Ambasada s-a organizat destul de bine, procesul a fost electronic în cea mai mare parte. Votul s-a desfășurat în nu mai mult de 30 de secunde, nu s-au văzut acele cozi, acea suferință, acea teroare de a nu putea vota.

Lumea a venit cu foarte mare speranță. Vă dau un exemplu: aici în Suedia, Iohannis a luat 2.000, Barna a luat 1.950, iar Dăncilă a luat 73. După închiderea urnelor în România și exit-pollul, care ne-a arătat rezultatul din țară, ultimii care au votat au fost destul de dezamăgiți. Noi ne îngrijorăm ca nu cumva să renunțe lumea în turul doi, mai ales că avem acum toate condițiile necesare pentru a ne exercita acest drept”, a spus Laura Ghibu pe nru Digi24.

Medicul român stabilit în Suedia a afirmat și că cei care s-au prezentat la urne în Suedia, țar fiind în ruma fusului nostru orar, văzând rezultatele anunțate la exit-poll în România, au fost dezamăgiți și au spus că nu vor mai vota și în turul al doilea.

„Așa am auzit după interviurile pe care le-am luat după închiderea urnelor în România, cu ultimii care au votat în acea oră, care este diferența de fus orar între România și Suedia. Noi, voluntarii și cei de la ambasadă o să ne implicăm cât putem ca să nu-i lăsăm pe românii noștri să renunțe la această posibilitate, deoarece eforturile care s-au făcut pentru a fluidiza votul în diaspora au fost enorme și trebuie onorate”, a declarat Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia.

Votul în Diaspora la cel de-al doilea tur se va desfășura în aceleași condiții ca și primul, astfel că românii sunt așteptați la vot timp de trei zile, pe 22, 23 și 24 noiembrie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Alegerile Prezidentiale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel