Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă din Italia, strigăt de ajutor: „M-au scos în stradă ca pe un câine. Am plâns ore în șir în gară cu valiza în mână“
WhatsApp
Veronica T. este doar una dintre miile de români rămași în Italia de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Femeia se află însă într-o situație disperată acum, când șefii ei au decis să o concedieze și să o dea afară din casă chiar în timpul decretului „Cura Italia“ care prevede limitarea ieșirilor din locuință.

Veronica T. a lucrat ca badantă, dar odată cu decretul emis în Italia, familia pentru care lucra a considerat că nu mai are nevoie de serviciile sale. Ea este dar unul dintre cazurile care în această situația de criză riscă să rămână fără niciun fel de plasă de siguranță. Pentru aceste categorii de angajați, guvernul italian a emis un alt ordin, care prevede asigurarea unui „bonus“ care să le asigure subzistența minimă.

Citește și: Badantele și îngrijitorii români, rămași în afara decretului „Cura Italia“, beneficiarii unui bonus special

„Povestea mea e lungă și urâtă: am lucrat într-o familie în zona Milano cu contract. Ieri m-au scos în stradă ca pe un câine înainte să se termine preavizul. Îl aveam până pe 24.

Am stat ore în șir și am plâns în gară, la Milano, cu valiza în mână. Eram disperată, nici poliția nu m-a ajutat, a zis să iau avionul de la Malpensa să mă duc unde am domiciliul că pe ei nu îi interesează și m-au lăsat baltă. Acum am ajuns la cineva acasă, să dorm, dar nu pot stă mult aici.

Vă rog din suflet dacă mă poate ajută cineva în vreun fel, sau auziți un loc de muncă fix, că nu știu cum pot pleca în România în situația aceasta. Vă mulțumesc tuturor celor care vor citi mesajul și vor auzi strigătul meu“, scrie Veronica T. pe un grup de pe o rețea de socializare. Femeia spune însă că a găsit sprijin de la o familie care s-a oferit să o ajute cu un  loc unde să stea, în timp ce alți români înscrii în respectivul grup de socializare i-au oferit variante de locuri de muncă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Povestea Mea Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel