O nouă asociație pentru români înființată în Franța: Amitié România Centre-Bretagne
Autor: Nicoleta Nicolau pe 7 feb 2020, 09:34 | Lifestyle

O nouă asociație pentru românii din Franța a fost înființată anul acesta, în zona Bretania.  Asociația Amitié România Centre-Bretagne s-a născut pe 7 ianuarie, în orașul Plémet.

 Obiectivul acestei noi asociații este acela de a ajuta românii să se integreze în Centrul-Bretania, precum și în cultura bretonă. „Vrem să îi ajutăm să trăiască mai bine aici și să îi facem să descopere tradițiile”, spune președintele asociației, Doïna Benallou, care locuiește în Plémet.

Doïna este inginer agricol și lucrează la un serviciu veterinar. Simțul umorului și caracterul său vesel i-au permis să se adapteze imediat în Bretania. „Uneori este dificil de integrat. În sectoarele Loudéac și Plémet există 1.500 de români și, în Bretania, 80 de români sunt stomatologi. De asemenea, avem medici, fizioterapeuți, asistente și multe persoane care lucrează în industria alimentară aici”, subliniază românca.

Douăzeci de români au participat,  sâmbătă după-amiază, la festivalul păstrăvului Ridor, iar patru membri ai asociației au participat chiar la cursul de gastronomie, unde au învățat să gătească.... clătite cu păstrăv.

Asociația este coordonată Doïna Benalloul, președinte; Alina Guler, vicepreședinte; Lica Florea, trezorier și Serge Benalloul, secretar, potrivit ouest-france.fr.

Te-ar putea interesa și ....
Lifestyle Vezi toate articolele
Crossuri parteneri