Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O mașină de poliție a intrat într-un grup de oameni în SUA
WhatsApp
Un polițist este cercetat după ce a intrat cu mașina într-un grup de persoane, făcând cel puțin o victimă Tacoma, statul Washington. Nimeni nu a fost ucis în incident, dar o persoană a fost dusă la spital cu traumatisme, relatează BBC.  
masina_politiei_a_intrat_in_multime

O filmare a incidentului arată un grup mare de oameni care înconjoară o mașină de poliție în timp ce șoferul turează motorul într-un aparent efort de a demara. Grupul refuză să se miște, iar poliția susține că mulțimea a început să lovească mașina. Atunci, polițistul acelerează și trece prin grup, lovind mai mulți oameni. O persoană este călcată și târâtă sub mașină. 

Departamentul Poliției din Tacoma susține că mai multe mașini și circa 100 de oameni blocau o intersecție din oraș atunci când polițiștii au sosit la fața locului. Se pare că grupul se strânsese pentru a urmări cum amatorii de curse de stradă fac cu mașinile așa-numitele „burnouts” (rotiri pe loc).  Când și-a făcut apariția poliția, oamenii au început să lovească mașina poliției, un SUV, și geamurile ei, relateză Digi24.ro.

Temându-se pentru siguranța sa, agentul a încercat să dea înapoi, dar nu a reușit, din cauza mulțimii. Încercând să se extragă dintr-o poziție lipsită de siguranță, polișistul a demarat lovind un individ și posibil să-i fi atins și pe alții, a explicat poliția într-un comunicat.  Poliția a precizat că investighează incidentul, care intervine într-un moment în care există o nemulțumire în creștere în rândul publicului american legată de folosirea excesivă a forței de către poliție.  Oameni din toată lumea au ieșit în stradă anul trecut pentru a-și exprima furia în legătură cu moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare care a murit în custodia poliției, la Minneapolis, și pentru a cere oprirea brutalității și a ceea ce ei percep ca fiind „rasism sistemic”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel