Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O italiancă a gătit măsline pane în timp ce era operată pe creier
WhatsApp
O italiancă în vârstă de 60 de ani a gătit măsline pane în timpul unei proceduri chirurgicale pe creier, relatează BBC, citat de Mediafax. Femeia a gătit aproximativ 90 de măsline, în interval de o oră, iar medicul chirurg a spus că procedura „a decurs foarte bine”.

Conform sursei citate, intervenția chirurgicală a durat circa două ore și jumătate.

Neurochirurgul Roberto Trignani de la spitalul din Riuniti din Ancona a declarat că procedura „a decurs foarte bine”.

Intervențiile chirurgicale pe creier, în timp ce pacientul este conștient, sunt folosite pentru a trata unele afecțiuni neurologice, precum tumorile care afectează zonele creierului responsabile de vedere, mișcare sau vorbire. Pentru a ajuta chirurgul să încerce să lezeze cât mai puțin țesutul sănătos, pacientului i se pot pune întrebări sau aceasta poate fi implicat într-o activitate în timpul operației.

Femeia a fost operată pe lobul temporal stâng, care controlează vorbirea, memoria și mișcarea părții drepte a corpului. De aceea, neurochirurgul Roberto Trignani a declarat agenției de știri Ansa, că metoda „ne permite să monitorizăm pacientul în timp ce lucrăm asupra funcțiilor creierului său”.

Dr. Trignani, care a făcut parte dintr-o echipă de 11 cadre medicale, a făcut până acum circa 60 de operații chirurgicale pe creier cu pacientul treaz. Un alt pacient din Ancona a fost rugat să urmărească desene animate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Inedit Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel